StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

HRVATSKA BEZ GREŠKE, DOBILA I DANSKU Sjajan (novi) pogodak Daria Marinovića, fintom izbacio vratara iz igre, te zakucao loptu u mrežu!

Piše Tonči Vlašić
30. siječnja 2021. - 16:47

Hrvatska je uzela svih šest bodova na startu kvalifikacija, opravdala ulogu favorita prvo protiv Albanije, a sad protiv Danske, te može biti zadovoljna nakon prvog od ukupno tri okupljanja u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo, koje će se početkom 2022. održati u Nizozemskoj. Nakon što je prije tri dana u Varaždinu sa 4:1 svladala Albaniju, sad je istim rezultatom bila bolja kod Danske u Aarhausu.

Dario Marinović se opet upisao u strijelce. Najbolji strijelac hrvatske reprezentacije u povijesti najbolji je naš strijelac u kvalifikacijama za EP s tri pogotka. Dva je postigao protiv Albanije, a sad jedan protiv Danske, i to je Dancima zatresao mrežu u 32. minuti za 3:1. Primio je loptu na lijevoj strani, fintom izbacio iz igre vratara Danske Nisa Andersena, koji mu je krenuo u susret, te iskosa zakucao loptu u mrežu. Njegov 62. pogodak u dresu reprezentacije!

Drugi Dubrovčanin u reprezentaciji, vratar Zoran Primić, odgledao je utakmicu s klupe. Opet je Žarko Luketin dobio prednost među vratnicama. Uz Marinovića i Luketina utakmicu protiv Danske počeli su još Josip Suton, Stjepan Perišić i Matej Horvat.

Poveli smo pogotkom Josipa Sutona u 7. minuti, tri minuta poslije Danska je izjednačila. Bio je to rezultat prvog poluvremena, a u tih 20 minuta naši su bil opasniji, 26:12 u udarcima prema golu, ali je domaćin uspio uputiti udarac više u okvir gola (7:6). Nekoliko puta je tukao Marinović. U nastavku Stjepan Perišić je strijelac za 2:1, a za 4:1 pogodio je Vedran Matošević. Na kraju - 44:19 za Hrvatsku u udarcima prema golu, 15:11 u udarcima u okvir gola...

Početkom ožujka Hrvatsku čekaju odlučujući susreti za prvo mjesto u skupini protiv Ukrajine. 

SKUPINA 1

Srijeda, 27. siječnja: Hrvatska - Albanija 4:1, subota, 30. siječnja: Danska - Hrvatska 1:4.

Poredak: 1. Hrvatska 6 bodova / 2 utakmice (8:2), 2.-3. Danska i Albanija bez boda / 1 utakmica (1:4), Ukrajina još nije igrala

Raspored, 31. siječnja: Albanija – Ukrajina, 3. ožujka: Hrvatska – Ukrajina, Albanija – Danska, 7. ožujka: Ukrajina – Hrvatska, Danska – Albanija, 7. travnja: Danska – Ukrajina, Albanija – Hrvatska, 8. travnja: Ukrajina – Danska, 10. travnja: Hrvatska – Danska, Ukrajina – Albanija.

Prvo mjesto u skupini vodi izravno na EURO 2022. godine, tamo će i šest najboljih drugoplasiranih sastava iz ukupno osam kvalifikacijskih skupina, dok će dva najslabija drugoplasirana sastava između sebe razigrati za posljednje, šesnaesto mjesto mjesto na završnici. Jedno je rezervirano za Nizozemsku, domaćin EP-a početkom iduće godine, koja ne igra kvalifikacije. 

16. travanj 2024 11:13