StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

POKAL I MEDALJE DOMAĆINU, GOSTIMA POBJEDA Sokol odletio s Bosanke u Dubravku s velikom prednošću uoči uzvratne utakmice!

Piše Tonči Vlašić
17. srpnja 2020. - 22:21
Tko je najbolji u Županijskoj ligi, te tko će steći pravo nastupa u većem rangu, Trećoj hrvatskoj ligi skupina Dubrovnik / Neretva u sezoni 2020./21.? Ako je suditi po prvom poluvremenu, koje je odigrano na Bosanci, na terenima Boćarskog kluba Bosanka, pobjednika Županijske lige skupina Dubrovnik, to je Boćarski klub Sokol iz Dubravke, pobjednik Županijske lige skupina Župa dubrovačka / Konavle.

Sokol je na Bosanci bio uvjerljiv. Svladao je domaćina s 13:5. Drugo poluvrijeme se igra za dva dana u Dubravci, u nedjelju, 19. srpnja, s početkom u 16 sati.

Uoči utakmice Maro Soko, povjerenik natjecanja, uručio je boćarima Bosanke pokal i medalje za prvo mjesto u Županijskoj ligi skupina Dubrovnik. Sokol će medalje i pokal za uspjeh u svojoj skupini primiti na svom terenu.

image
Boćarima Bosanke pokal za prvo mjesto u Županijskoj ligu u sezoni 2020. predao je Maro Soko, povjerenik natjecanja foto: Tonči Vlašić

image
Boćarski klub Sokol (Dubravka) - pobjednik Županijske lige skupina Župa/Konavle 2020. godine foto: Tonči Vlašić


Na Bosanci nakon prve dvije discipline 2:2 (Domaćinu je dva poena donio Leo Kokanović, koji je dobio Pava Kralja s 12:11 u disciplini bližanje i izbijanje u krug, a dva poena Sokolu osigurao je Pero Fiorović, koji je dobio pojedinca – s 13:5 je nadigrao Pera Vlahutina). Potom parovi: Joško Kokanović i Luko Paskojević su odigrali 7:7 protiv Ivana Šarića i Nikole Đuraša, dok je drugi par pripao gostima: Vlatko Caput i Božo Đuka su s 13:6 bili bolji od Štefija Miloslavića i Pavle Damjanovića.

image
Pavo Kralj (Sokol) foto: Tonči Vlašić

image
Leo Kokanović (Bosanka) foto: Tonči Vlašić

image
Uoči prvog poluvremena razigravanja za prvaka Županijske lige, te plasman u veći rang, Treću hrvatsku ligu skupina Dubrovnik/Neretva: Bosanka - Sokol 5:13 foto: Tonči Vlašić

image
Pero Fiorović (Sokol) foto: Tonči Vlašić

image
Pero Vlahutin (Bosanka) foto: Tonči Vlašić

image
Pero Fiorović (Sokol) foto: Tonči Vlašić


Sve tri 'gume' dobio je Sokol – (Ivan Šarić brzinsko protiv Lea Kokanovića 22:20, Vlatko Caput precizno valjanje protiv Pera Vlahutina 27:0, te Pero Fiorović precizno izbijanje 15:5 protiv Joška Kokanovića). Na kraju parovi. Jednog je dobio domaćina (Miro Plastić i Nino Despot Ivan Miloglav i Ivan Obradović 8:7), a jednog gost (Vlatko Caput i Pero Fiorović – Vedran Curić i Nikša Kalinić 12:5).

Utakmicu Bosanka - Sokol sudio je Luko Hendić. 

image
Luko Hendić, sudac utakmice foto: Tonči Vlašić

image
Boćarski klub Sokol (Dubravka) foto: Tonči Vlašić


Bosanka je u sezoni 2019./20. igrala u sastavu: Joško Kokanović, Štefi Miloslavić, Luko Paskojević, Marko Čoić, Rade Sašilo, Vedran Curić, Nikša Kalinić, Pasko Nadramija, Leo Kokanović, Nikola Despot, Niko Kriste, Nikola Vuleša, Miro Plastić, Pero Vlahutin i Pavle Damjanović, dok su boje Sokola branili: Luko Bijađija, Vlatko Caput, Pero Čupić, Božo Đuka, Nikola Đuraš, Petar Grmoljez, Pavo Kralj, Niko Kuliš, Ivan Miloglav, Ivan Obradović, Božo Urlović, Pero Fiorović, Zdravko Bošković i Paulino Hendić.
25. travanj 2024 13:02