StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

TREĆA HRVATSKA LIGA DUBROVNIK NERETVA Sokol sa sjajnim 16-godišnjakom uzeo bod kod Rijeke Mandaljene

Piše Tonči Vlašić
28. rujna 2020. - 09:20
Nekima je iznenađenje, nekima ne. Rijeka Mandaljena – Sokol bez pobjednika,12:12 pod krovom dvorane u Srebrenom, meču u kojem je domaćinu dva boda oteo prije svih Gracija Stjepčević, 16-godišnjak iz Boke Kotorske, jedan od junaka uspjeha juniora Dubrovačko-neretvanske županije, koji su u prvenstvu ove godine uzeli srebro, postali državni doprvaci, a igrač koji će igrati u novoj sezoni i u najvećem rangu, Prvoj hrvatskoj ligi, i to za dubrovački Hajduk.

Stjepčević, koji je prošle godine bio nadomak medalje na Svjetskom juniorskom prvenstvu u disciplini precizno izbijanje, donio je Sokolu protiv Rijeke Mandaljene ni manje, ni više nego osam poena. Prvo je dobio pojedinca, zatim brzinca, pa štafetu i na kraju par. Super zanimljivo je bilo u štafeti. Za Rijeku Mandaljenu Jozo Maslać i Ivo Butrica, a sa Stjepčevićem je igrao Božo Đuka. Domaći su pogodili 29 od 43, a Stjepčević i Đuka su bacili dvije više, te pogodili – najvažnije – jednu više, 30. Dva puta je bilo izjednačeno (trojka u prvom krugu, Ivica Zdravlić, kojeg je poslije zamijenio Božo Mihaica, te Jozo Maslać i Nikola BeusanBožo Đuka, Luko Hendić i Nikola Đuraš 6:6), te precizno izbijanje (Nikola Žeravica – Pavo Kralj 4:4).

image
Boćarski klub Rijeka Mandaljena - sezona 2020./21. foto: Tonči Vlašić


Ploče – Omladinac 9:15. Nakon prvog kruga 5:3 za goste u Metkoviću, koji su dobili tri od četiri discipline na 'gumama', i na kraju domaćin je trebao dobiti sve četiri za pobjedu, uzet sedam poena za bod, ali dobio je samo dvije discipline, te je ostao praznih ruku. Slavili su Pero Glavinić, Marko Matijić, Miho Fiorović, Bruno Jurica, Ivica Fiorović, Božo Čupić i Stanislav Matić.

Slvino – Umčani 14:10 u dvorani u Metkoviću, eto Slivna na vrhu tablice s tri pobjede i jednim remijem, bez poraza, a sa čime se još može pohvaliti Rijeka Mandaljena, koja je dvije dobila, a dvije odigrala neodlučeno.

HVIDRA Gromača – Prud 8:16 u dvorani u Srebrenom. Nakon prvog kruga je bilo 0:8, nakon 'guma' 2:14, te je Prud stigao do prve pobjede, a HVIDRA Gromača upisala treći poraz. Još gore je kao domaćin prošla Gornja Vrućica, koja je dočekala Torcidu Osojnik u dvorani u Putnikovićima te izgubila 18:6. Još je dobro stajala nakon prvog kruga – 4:4, ali nakon toga dobila samo jednu od osam disciplina. Niti jednu u zadnjem krugu. Sve je išlo od ruke Stijepu Memuniću, Pavu Matkoviću, Damiru Miloševiću, Stijepu Njiriću, Antunu Lučiću, Stijepu Svićareviću, Lukši Žmirku i Božu Žmirku.

POREDAK TREĆE HRVATSKE BOĆARSKE LIGE DUBROVNIK NERETVA
1. Slivno 10 bodova, 2. Omladinac 9 bodova, 3. Rijeka Mandaljena 8 bodova, 4. Torcida Osojnik 7 bodova, 5. Ploče 6 bodova, 6. Prud 4 boda, 7. Sokol Dubravka 4 boda, 8. HVIDRA Gromača 3 boda, 9. Umčani 3 boda, 10. Gornja Vrućica 4 boda.

Raspored 5. kola, subota, 3. listopada: Prud - Ploče, Rijeka Mandaljena - HVIDRA Gromača, nedjelja, 4. listopada: Torcida Osojnik - Sokol, Umčani - Gornja Vrućica, te Omladinac - Slivno. 
23. travanj 2024 16:35