StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

BOSANKA JOŠ JEDNOM ZAPLJESKALA SOKOLU Dubravka ima trećeligaša!

Piše Tonči Vlašić
19. srpnja 2020. - 21:49
Boćarski klub Sokol (Dubravka) - pobjednik Županijske lige skupina Župa dubrovačka/Konavle u sezoni 2019./20., koji je izborio plasman u Treću hrvatsku ligu - skupina Dubrovnik/Neretva foto: Tonči Vlašić
Dva dana nakon što su s 13:5 bili bolji na Bosanci od istoimenog domaćina, pobjednika Županijske lige skupina Dubrovnik, boćari Sokola, najbolja momčad Županijske lige skupina Župa / Konavle, izborili su pobjedu i u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za popunu Treće hrvatske lige – Dubrovnik / Neretva. Na svom terenu su dobili Bosanku s 10:8, te će u sezoni 2020./21. igrati u većem rangu.

Nakon prve dvije discipline Sokol je vodio sa 4:0 (Pero Fiorović je dobio pojedinca 13:1 protiv Pera Vlahutina, a Pavo Kralj bio bolji u disciplini bližanje i izbijanje u krug od Lea Kokanovića sa 16:12). Potom su igrali parovi: Ivan Miloglav i Pero Čupić su s 13:5 svladali Radu Sašila i Luka Paskojevića. Već tad je Sokol osigurao ukupnu pobjedu. Drugi par dobila je Bosanka (Joško Kokanović i Pavle Damjanović su s 13:6 pobijedili domaće, Ivana Obradovića i Boža Urlovića).

image
Pero Vlahutin (Bosanka) foto: Tonči Vlašić

image
Pero Fiorović (Sokol) foto: Tonči Vlašić

image
Luko Paskojević (Bosanka) foto: Tonči Vlašić

image
Božo Đuka (Sokol) foto: Tonči Vlašić

image
Medalje za Boćarski klub Sokol (Dubravka) foto: Tonči Vlašić

image
Leo Kokanović (Bosanka) foto: Tonči Vlašić


Na 'gumama' 2:1 za domaćina. Vlatko Caput je dobio precizno valjanje 26:20 protiv Štefija Miloslavića, a Pero Fiorović 8:5 precizno izbijanje protiv Rade Sašila, dok je Leo Kokanović osvojio dva poena za Bosanku. S 18:16 bolji od Boža Đuke u brzinskom izbijanju.

Zadnji krug – oba para dobila je Bosanka (Ivan Šarić i Nikola ĐurašPero Vlahutin i Vedran Curić 8:9, Ivan Obradović i Ivan MiloglavNikola Despot i Leo Kokanović 7:8).

Uoči utakmice Luko Hendić, sudac utakmice, inače tajnik Županijskog boćarskog saveza i član Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza, uručio je pokal i zlatne medalje Sokolu za prvo mjesto u Županijskoj ligi skupina Župa dubrovačka / Konavle u sezoni 2019./20. 

image
Pero Fiorović, voditelj Sokola, prima pokal za prvo mjesto u Županijskoj ligi skupina Župa dubrovačka/Konavle. Uručio ga je Luko Hendić foto: Tonči Vlašić
25. travanj 2024 09:39