StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Petrunjeli Pavić su nakon plasmana na Grand Slamu u Abu Dhabiju još bliže Olimpijske igre u Parizu, jedna pobjeda Ivane Šutalo

Piše Tonči Vlašić
26. listopada 2023. - 22:22

Petrunjela Pavić je sedma na IJF Grand Slamu u Abu Dhabiju. Judašica Dubrovnika 1966., najbolja sportašica grada Dubrovnika, dobila je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima dvije od ukupno četiri borbe. Ostvarila je tako plasman, koji će joj donijeti dosta bodova u nastojanju da izbori nastup na Olimpijskim igrama, koje su u Parizu iduće godine.

Na startu kategorije do 78 kilograma Pavić je svladala tri godine stariju, 25-godišnju Ruskinju Daryu Kantsavay, 47. sa svjetske rang liste, a potom i 27-godišnju reprezentativku Italije Giorgiu Stangherlin, koja je ove godine u Taškentu na Grand Slamu osvojila srebro. Inače, Stangherlin je 19. na svjetskoj rang listi.

Pavić je s te dvije pobjede došla do finala kvalifikacijske skupine i borbe protiv aktualne europske prvakinje, 25-godišnje njemačke reprezentativke Aline Boehm. Nije uspjela iznenaditi judašicu, koja je ove godine na svih sedam Grand Slamova ostvarila plasman, a dva puta se penjala na pobjedničko postolje po broncu. Boehm je deveta na svjetskoj rang listi.

U repasažu Pavić nije uspjela pronaći rješenje protiv još jedne njemačke reprezentativke, 27-godišnje Anne-Marije Wagner, brončane s Olimpijskih igara u Tokiju, zlatne 2021. na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, koja je vlasnica šest zlatnih medalja s Grand Slamova od čega je dvije osvojila ove godine. Boehm i Wagner su na kraju osvojile broncu u Abu Dhabiju. Wagner je četvrta na svjetskoj rang listi, a Pavić je bila na 40. mjestu.

image

Ivana Šutalo (Dubrovnik)

Tonči Vlašić/

Nastupile su još dvije Dubrovkinje, Ivana Šutalo i Anđela Volić. Šutalo, 28-godišnja članica Dubrovnika, 71. sa svjetske rang liste, u kategoriji preko 78 kilograma dobila je na startu Indijku Kanwarpreet Kaur, 99. sa svjetske rang liste, nakon čega je poražena od 23-godišnje Kazahstanke Kamile Berlikash, 19. sa svjetske rang liste, dok je Violić, članica Dubrovnika 1966., poražena u 1. kolu kategorije do 70 kilograma od dvije godine mlađe, 21-godišnje Turkinje Fidan Ogel, koja je lani bila juniorska doprvakinja svijeta, a koja je uoči Abu Dhabija bila na 29. mjestu svjetske rang liste, 61 mjesto bolje plasirana od Dubrovkinje.

03. svibanj 2024 16:22