StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Oglasio se Mateo Semiz nakon nastupa Josipa Bulića i Anđele Violić u mađarskom Gyoru, na European Openu sudila Klara Mitrović

Piše Tonči Vlašić
12. veljače 2024. - 09:06

Nažalost, ovaj put nismo uspjeli doći do medalja. Josip je poražen od Nizozemca kojega je pobijedio u finalu Europskog kupa u Dubrovniku prošle godine, dok je Anđela pobijedila Talijanku u 1. kolu, a nakon toga izgubila od Nizozemke – istaknuo je Mateo Semiz, trener Judo kluba Dubrovnik 1966., nakon nastupa Josipa Bulića i Anđele Violić u sastavu reprezentacije na European Openu u mađarskom Gyoru, turniru koji se boduje za Olimpijske igre, a koji je okupio 396 judoka iz 35 država.

Bulić je nastupio u kategoriji do 90 kilograma u kojoj je poražen od Iana Van Herka, dok je Violić u kategoriji do 70 kilograma svladala Ludovicu Franzosi, a potom izgubila od Margit De Voogd.

- Nizozemka je na kraju bila u finalu. Uzela je srebro, četvrtu medalju s kontinentalnih Opena. Što se tiče Bulića ovaj put nismo uspjeli pronaći rješenje za Van Herka - rekao je Semiz.

U Gyoru je sudila Dubrovkinja Klara Mitrović, koja je 2017. godine postala prva Hrvatica s ‘A‘ licencom međunarodnog judo suca. Mitrović, jedna od najuspješnijih dubrovačkih judašica, višestruka državna prvakinja, poslije osvajačica medalja na veteranskim svjetskim i europskim prvenstvima, aktualna je predsjednica Judo kluba Dubrovnik 1966. 

image

Josip Bulić

Tonči Vlašić/
image

Anđela Violić

Carlos Ferreira/Eju/
image

Klara Mitrović

Tonči Vlašić/
02. svibanj 2024 05:53