StoryEditorOCM
OstaloORSANOV TRIJUMF |

NOVA DUPLA KRUNA SJAJNOG DUBROVAČKOG DVOJCA Denis Vukas i Ivo Kvestić slavodobitnici jubilarne 25. regate Sušac 100x2!

Piše Tonči Vlašić
7. lipnja 2020. - 13:41
Prva tri broda u cilju splitske luke, Dubrovnik (Denis Vukas i Ivo Kvestić), Bracing Breeze (Ivan Kljaković Gašpić i Kristijan Pavić) i Fatamorgana II (Mate Arapov i Elko Mrduljaš) foto: Duje Klarić / CROPIX
Osvojili su krajem prošle godine regatu Sveti Nikola, uzeli duplu krunu, a sad su donijeli novu radost Jedriličarskom klubu Orsan. Denis Vukas i Ivo Kvestić su u krstašu Dubrovnik prvi prošli ciljem na regati Sušac 100x2, specifičnoj regati za dvojce. 

image
Pobjednička posada broda Dubrovnik, Denis Vukas i Ivo Kvestić foto: Duje Klarić / CROPIX


- Pobijedili smo po realnom vremenu, a koji smo po ORC-u, trebat će pričekat... – rekao je Vukas jutros, malo prije 9 sati, taman kad je sirena označila – imamo pobjednika po realnom vremenu, a to je krstaš Dubrovnik, koji je bio najbrži u konkurenciji čak 52 broda. Orsanov krstaš kroz cilj je prošao nakon 22 sata, 24 minute i 49 sekundi jedrenja, te osvojio jubilarno, 25. izdanje regate Sušac 100×2, koja se održala u organizaciji Jedriličarskog kluba Mornar iz Splita.

Jedrilo se sto nautičkih milja. Od startne linije ispred Splita, oko pučinskog otoka Sušca te natrag u splitsku luku.  

image
Ivo Kvestić (Orsan) foto: Tonči Vlašić


- Dosta se toga događalo za to vrijeme, jedrili smo gotovo čitav dan, te tih 100 milja. Redom, imali smo loš start, ali smo se brzo 'izvukli', već do prve bove. Potom smo bili bez greške. Poveli regatu, te se udaljavali od konkurencije. Kad smo prolazili Paklenjake, Paklene otoke, tu nam se približio brod Bracing Breeze. Ali, smo opet stekli prednost jer smo tehnički dobro odradili taj dio puta do Hvara. Došla je noć, a tad, ha, ne vidiš gdje ideš, ali unatoč tome, i tu smo bili više nego dobri. Rano jutros, kad smo prošli kroz splitska vrata, a bilo je to koju minutu prije tri ure, imali smo veliku, veliku prednost, ali nakon toga nije bilo više vjetra. Stali smo. Čekali vjetar. Plutali, i to je konkurencija iskoristila. Fatamorgana je splitska vrata prošla dva i pol sata nakon nas, zatim i Bracing Breeze, ali, kažem, 'unutra' više nije bilo vjetra, te je konkurencija nadoknadila zaostatak. U tom trenutku nam je cilj bio zadržati prvo mjesto po realnom vremenu. U tome smo na kraju uspjeli.

Bracing Breeze je na kraju drugi po realnom vremenu. Kasnio je za Dubrovnikom više od deset minuta. Fatamorgana II je zaostala za Vukasom i Kvestićem minutu više od Bracing Breeze. Dva i pol sata nakon Orsanove posade kroz cilj je prošao Toto Travel, te zauzeo četvrto mjesto po realnom vremenu. Potom su počeli dolaziti i ostali...

- Po korigiranom vremenu smo ispred Fatamorgane II u kojoj su jedrili Mate Arapov Elko Mrduljaš, posade Mornara. Ispred smo i Bracing Breeze u kojoj su bili Ivan Kljaković Gašpić i Kristijan Pavić, posade splitskog Labuda... Za Toto Travel su jedrili Mario Hrvoj i Mario Škrlj. Bolji smo i o njih po korigiranom, ali treba pričekat ostale. Vidjet ćemo. Najbrži smo brod po realnom vremenu. Samo to je baš veliki uspjeh - govorio je jutros Vukas.

image
Denis Vukas (Orsan) foto: Tonči Vlašić


Četiri sata poslije prolaska kroz cilj, Vukas i Kvestić su mogli početi slaviti novu pobjedu. Dubrovnik je najbolji i po korigiranom vremenu!

- Da, još svi nisu došli do cilja, ali od tih, koji su još na moru, ne može nas nitko stići. Dakle, opet, kao i na regati Sveti Nikola, Ivo i ja smo osvojili duplu krunu, najbrži po realnom i korigiranom vremenu. Presretni smo – iako umoran, nije skrivao oduševljenje Vukas.

Orsanov Dubrovnik je slavodobitnik jubilarne 25. regate Sušac 100x2! 

image
Orsanov Dubrovnik je pobjednik jubilarne 25. regate Sušac 100x2, koja se održala u organizaciji splitskog Mornara. Denis Vukas i Ivo Kvestić su najbolji i po realnom, i po korigiranom vremenu foto: Duje Klarić / CROPIX
06. svibanj 2024 02:38