StoryEditorOCM
OstaloNOVI PODVIG MLADOG BOĆARA

Luka Gašpar na krovu svijeta, Pločanin nastavio niz, a sad je dohvatio i najsjajniju medalju sa Svjetskog mlađe seniorskog prvenstva!

Piše Tonči Vlašić
31. listopada 2022. - 11:51

Luka Gašpar iz Ploča, danas član zagrebačkog Zrinjevca, ostvario je novi veliki uspjeh u dresu s državnim grbom. Njegovo treće svjetsko mlađe seniorsko prvenstvo, nove dvije medalje, ukupno ih sad ima sa spomenutog natjecanja pet, a prva zlatna. Na krov svijeta se popeo u disciplini par klasično igrajući s Karlom Šabanom, a uz to je i svjetski doprvak u disciplini brzinsko izbijanje.

Prošle godine Gašpar je također osvojio dvije medalje na svjetskom mlađe seniorskom prvenstvu, svjetski doprvak u disciplini precizno izbijanje, a brončani u disciplini brzinsko izbijanje. Prvu medalju je pak osvojio u svom debiju na mlađe seniorskom prvenstvu svijeta kad je 2019. godine bio brončani. Zbog korone nije bilo velikih natjecanja 2020. godine.

Pločanin danas ima ukupno osam medalja s velikih međunarodnih natjecanja. Osim spomenutih pet vlasnik je bronce s juniorskog EP-u 2018. godine, te dva srebra s juniorskom SP-a. Plus, ne zaboravlja se, prije dvije godine je oborio svjetski rekord u brzinskom izbijanju do 23 godine pogodivši 49 boća iz 49 pokušaja na državnom seniorskom prvenstvu, koje se održalo u Rijeci.

Luka je ponikao u Boćarskom klubu Ploče, igrao potom na dvojnu registraciju za Umčane u drugom razredu, zatim za Metković u prvom, a kad je školovanje nastavio u Zagrebu nosi dres Zrinjevca.

Prve uspjehe danas 22-godišnji Pločanin ostvario je na županijskim kadetskim prvenstvima, zatim na kadetskom prvenstvu Hrvatske, potom i na juniorskom nakon čega je stigla prva medalja s velikog natjecanja - bronca s Europskog juniorskog prvenstva. Od tad mu nitko više ne broji medalje s državnog, njima se više i ne zna broj, već medalje s velikih natjecanja, svjetskih i europskih prvenstava, a njih je već osam u pet godina s velikih natjecanja!

27. travanj 2024 08:54