StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Pločanin dobio sve svoje discipline protiv Hajduka, koji ipak slavi veliku pobjedu, a još mu je na ruku išao rasplet tko je četvrti, a tko peti

Piše Tonči Vlašić
10. ožujka 2024. - 09:39
Pločanin Luka Gašpar i Luko Hendić - unatrag nekoliko godina Gašpar je predvodio reprezentaciju Dubrovačko-neretvanske županije do uspjeha u Hrvatskoj juniorskoj ligi, a s reprezentacijom osvajao medalje na velikim natjecanjimaTonči Vlašić/

Hajduk je dobio Zrinjevac, izjednačio se bodovno s njim, ostavio iza leđa Vargon. Sad ga čeka još šest kola Lige za ostanak. Zadatak mu je ostaviti iza svojih leđa i Zrinjevac jer dva najslabija ispadaju, ne samo jedan.

U zadnjem kolu prvog dijela sezone Hajduk je u Srebrenom dobio Zrinjevac s 14:12, treća je to pobjeda ove sezone dubrovačkog superligaša. Liga se sad nakon 14. kola dijeli. Četiri najbolja igraju Ligu za prvaka (Biston, Pula, Istra Poreč i Sveti Jakov), plasirani od 5. do 8. mjesta Ligu za ostanak (Metković, Zrinjevac, Hajduk i Vargon). Ne prenose se svi rezultati već samo oni protiv sastava s kojima će igrati u drugom dijelu sezone, i kad je tako Metković drugi dio počinje s 15 bodova (oba puta bolji od Zrinjevca i Vargona, protiv Hajduka pobjeda i poraz), Zrinjevac i Hajduk s po 9 bodova (Zrinjevac je dobio obje protiv Vargona, pobjeda i poraz od Hajduka, izgubio obje od Metkovića, dok je Hajduk dobio sve tri kod kuće, a izgubio sve tri u gostima), a Vargon s 3 boda (pobjeda i poraz protiv Hajduka, obje izgubljene od Metkovića i Zrinjevca).

Zrinjevac i Hajduk su u prvom dijelu osvojili po 9 bodova, i sa svih 9 kreću u Ligu za ostanak. Vargon je u prvom dijelu imao 7 bodova, međutim, dobio je Sveti Jakov, te odigrao neodlučeno s Istrom Poreč. Ostala mu je samo pobjeda kod kuće protiv Hajduka. Metković je osvojio 18 bodova. Brišu mu se tri koja je osvojio protiv Svetog Jakova, koji je također skupio 18 bodova, ali je bio bolji u međusobnim ogledima s Metkovićem, te je on četvrti i u Ligi za prvaka. Taj rasplet, tko je četvrti, a tko peti, išao je na ruku Hajduku, koji je protiv Metkovića osvojio tri boda, a protiv Svetog Jakova ostao praznih ruku. Vargon bi bio sretan da je Sveti Jakov peti jer bi on tad imao 6 bodova, kao i Hajduk... 

image

Nikola Maroević (Hajduk)

Tonči Vlašić/

Utakmica Hajduk – Zrinjevac je ‘parala gaće’. Nakon prvog kruga, prve četiri discipline, bilo je u Srebrenom 4:4. Renato Markoč je dobio pojedinca protiv Tea Kuljiša sa 7:6, a slavio je i par Nikola Maroević i Božo Čupić, koji je sa 6:4 svladao Tomislava Kolobarića i Igora Hajseka.

Zrinjevcu su poene u prvom krugu donijeli 24-godišnji Pločanin Luka Gašpar, koji je s 12:11 dobio pojedinca protiv Matijasa Grančića, te trojka Jure Maglić, Miro Begović i Zoran Šabić, koja je s 8:3 bila bolja od Josipa Glavinića, Miroslava Petkovića i Pera Fiorovića.

Potom ‘gume’ – 6:4 za Hajduka. Dva brzinca, jedan Hajduku (Ali Asker Recep – Jadran Grančić 38/48:27/42), a jedan Zrinjevcu (Josip Glavinić – Luka Gašpar 30/38:44/48), precizno izbijanje – oba ogleda Hajduku (Nikola Maroević – Tomislav Kolobarić 22:20, te Miroslav Petković – Teo Kuljiš 23:18), a štafeta Zrinjevcu (Matijas Grančić i Ali Asker RecepLuka Gašpar i Jadran Grančić 39/54:48/57).

Zadnji krug, Hajduk je trebao četiri poena za pobjedu, i osvojio ih je, dobio je dvije od četiri discipline, i to dva od tri para (Josip Glavinić i Matijas Grančić – Jure Maglić i Zoran Šabić 6:4, te Renato Markoč i Božo Čupić – Miro Begović i Teo Kuljiš 9:2), dok je Zrinjevac dobio preostale dvije discipline, i to bližanje i izbijanje u krug (Miroslav Petković – Tomislav Kolobarić 23:24, te preostali par Nikola Maroević i Pero Fiorović, kojeg je mijenjao Pero Vlahutin – Luka Gašpar i Igor Hajsek 2:12).

Utakmicu Hajduk – Zrinjevac u Srebrenom sudili su Srećko Batinić i Petar Biočić, te Mato Barišić i Lari Delo.

Metković, koji je u 14. kolu izgubio na gostovanju kod drugoplasirane Pule s 21:5, igrao je u sastavu: Andrija Ćorluka, Markica Dodig, Marko Jerčić, Ivan Kežić, Ivica Krstičević, Jure Krstičević i Mile Vidović.

27. travanj 2024 04:04