StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

Lov na milijun dolara i pojas, Ante Delija iz Atlante uoči 26. profesionalne borbe: ‘Nije ugodno kad saznaš tek nekoliko dana prije važnog meča...‘

Piše Tonči Vlašić
24. lipnja 2022. - 10:06

Javio se prije vage.

- Upravo se vozimo prema dvorani - Ante Delija će u akciju u prvim satima subote, 25. lipnja. Pišemo po hrvatskom vremenu. Oko 2.30 sati. Čeka ga 2. kolo PFL-ove priredbe nakon čega će se znati je li uspio izboriti i ove godine proći prvi krug, izboriti završnicu, polufinale (lani je bio u finalu).

Priča PFL-a je dobro poznata - milijun dolara nagrade, a ne samo pojas prvaka čekaju najboljeg. Organizacija je izabrala deset boraca za sezonu u svakoj kategoriji. Delija, koji je među teškašima, poslao je u 1. kolu na spavanje u drugoj rundi Brazilca Mattheusa Scheffela. Pobjeda na taj način vrijedi pet bodova. Najviše se može dobiti šest (nokaut u prvoj rundi, četiri za nokaut u trećoj, a pobjeda donosi tri boda). Tri borca u preostale četiri borbe kategorije su slavila u prvoj rundi nokautom, te vode s po 6 bodova. Delija je na četvrtom mjestu s bodom manje.  

image

Ante Delija uoči borbe Mattheusom Scheffelom

Pfl Mma/
image

Poredak teške kategorije uoči 2. kola

Pfl Mma/
image

Teška kategorija - parovi 2. kolo

Pfl Mma/

Ždrijeb je za suparnika Deliji u 2. kolu odradio Stuarta Austina, kojeg je u 1. kolu nokautirao u prvoj rundi branitelj naslova, Brazilac Bruno Cappelozza. Austin je na kraju otkazao, organizatori su okrenuli broj Sheltona Gravesa, te je 36-godišnji Amerikanac suparnik Konavljaninu.

- Borio se prije u FFC-u, na priredbama koje je organizirao Orsat Zovko. Osvajao je tu naslov prvaka. Nije velika nepoznanica – istaknuo je Delija.   

- Nije ugodno kad saznaš tek nekoliko dana prije važnog meča kako suparnik nije onaj za koga si se pripremao. Ali, pokušavam i razmišljam na način kako smo dobro radili, te kako smo se odlično spremili za nastup.

I Delija, i Graves su prošli vagu. Delija koji dekagram manje od 112 kilograma, suparnik gotovo 120 i po kilograma. Gornja granica, ali nije upao u 'crveno', nije prekoračio limit.

image

Pozornica PFL-a

Pfl Mma/

- Sve je opet kako je bilo prije korone što se tiče mjera. Nema nikakvih zabrana, ograničenja. Borbe s gledateljima u dvorani, a kad je tako, odmah je sve ljepše - naglasio je Delija uoči svoje 26. profesionalne borbe u kojoj priželjkuje ostvariti dvadeset i prvu pobjedu. 

image

Pobjednički selfie - Stipe Drviš i Ante Delija nakon pobjede u Arlingtonu u 1. kolu nove sezone PFL-a

30. svibanj 2024 08:22