StoryEditorOCM
OstaloKONAVLJANIN U TEXASU

Ante Delija broji sitno, cilj mu je vratiti pojas i uzeti novi milijun dolara, stigla potvrda koja televizija izravno prenosi njegovu 30. profesionalnu borbu

Piše Tonči Vlašić
4. travnja 2024. - 18:51

1,2,3,4,5 – brojimo koliki je pobjednički niz Ante Delije prije novog ulaska u ring, i gledamo kad je zadnji put poražen. Bilo je to 27. listopada 2021. godine u finalu PFL-a od Brazilca Bruna Cappelozze na Floridi, u dvorani Semiole Hard Rock Hotel & Casino, ili Gitara hotelu, kako ga zovu zbog njegova izgleda, zdanju visokom 140 metara.

Godinu poslije Delija je imao četiri borbe u PFL-u, i sve četiri je dobio. Uzeo pojas prvaka teške kategorije i glavnu nagradu – milijun dolara. Uspio je zadnju borbu dobiti na Manhattanu, srcu New Yorka. Uništio Brazilca Matheusa Scheffela. Prošle godine je imao samo jednu borbu, dobio je Amerikanca Mauricea Greenea, ali nije uspio proći u polufinale. Nije jer je zbog ozljede morao propustiti 1. kolo, a taj izostanak nije uspio nadoknaditi pobjedom u 2. kolu sudačkom odlukom, već je trebao nokaut u 1. rundi. Ostalo je zapisano, predao je naslov, a nije izgubio. Pamti se i to kako je dobio Greenea, bivšeg UFC-ova borca, kojem je ovom prilikom sekundirao UFC-ov teškaški prvak Jon Jones.

Gdje je sad Delija? Javio se iz San Antonia, eno ga u Texasu. Čeka borbu. Broji sitno. Protivnik Konavljanina u 1. kolu nove sezone PFL-a je Valentin Moldavsky, a on je učenik Fedora Emelianenka. Borba je danas, u četvrtak, 4. travnja, oko 23 sata po lokalnom vremenu. Dakle, po hrvatskom vremenu u petak, 5. travnja, oko 6 sati ujutro.

- Da – potvrdio je satnicu Delija za Dubrovački vjesnik. Spremao se Ante mjesecima, i spreman je. Bio je između ostalog na pripremama u Engleskoj, u dvorani Toma Aspinalla i njegovog oca. Trenirao je i s Tomom, koji je vlasnik UFC-ovog pojasa prvaka u teškoj kategoriji.

Jučer je Delija odradio ‘Media Day’, družio se s novinarima. Pričao je i o tome kakav je Tom Aspinall.

image

Pobjednik je... - Ante Delija

Pfl Mma/

Da se nađeš u uličnoj borbi, kojeg borca iz PFL-a i kojeg borca iz Bellatora bi volio imati na svojoj strani? – bilo je jedno od pitanja postavljeno Deliji.

- Ne znam iskreno koga bih izabrao. Osobno ih ne poznajem pa ne mogu reći kakvi su. Odabrao bih Gokhana Saricama jer on je moj sparing partner i njega poznajem – rekao je Delija.

Podsjetio je kako je u jedinoj borbi prošle godine imao ‘milijun problema’.

- Protiv Greenea sam slomio nogu u četvrtoj minuti, puknula su mi dva mišića u listu i kost u nozi.

To u tom trenutku nije znao. Nastavio se boriti i kao takav se borio idućih jedanaest minuta (tri runde po 5 minuta). Srećom, istaknuo je, brzo se oporavio nakon borbe. Kost je zarasla nakon gotovo dva mjeseca, te je potom mogao opet ozbiljno trenirati.

Naravno, opet se Delija ‘sudario’ s pitanjima vezanim za UFC, kako bi bilo dobro da se bori u najjačoj svjetskog organizaciji, ali je opet ponovio kako je super zadovoljan u PFL-u.

- PFL je super platforma. Svatko se želi često boriti. Ako ste dobri, dođete do finala, borite se četiri puta godišnje. Uz to možete zaraditi i novac koji ne možete zaraditi u drugim organizacijama. Ovo je po meni najbolja platforma za sve borce – naglasio je Delija.

image

Ante Delija u PFL-u

- Uvjeren sam kako mogu osvojiti turnir. U suprotnom ne bih dolazio – odgovor je na pitanje što očekuje ove sezone.

Moldavsky je bivši privremeni prvak Bellatora.

Priredbu iz Texasa izravno će prenositi televizija Arena Sport 2 od 3 sata iza ponoći. Delija je na službenom vaganju težio 110.6 kilograma, tri kilograma više od Rusa.

Priredba se održava u Boeing Centru, 70 milijuna dolara vrijednom zdanju otvorenom 2022. godine. 33-godišnji Delija ima 24 pobjede i 5 poraza u karijeri, više od 13 godina je prošlo od profesionalnog debija u bojama dubrovačkog Gladiatora, dok je učinak godinu i pol mlađeg Rusa 12 pobjeda i 3 poraza.

image

Ante Delija slavi pobjedu

Pfl/
30. travanj 2024 11:03