StoryEditorOCM
OstaloBORBA U TEXASU

Šteta. Najgori mogući scenarij za 33-godišnjeg Konavljanina. Ante Delija poslao poruku iz San Antonija

Piše Tonči Vlašić
5. travnja 2024. - 06:07

Najgori mogući scenarij. Ozlijedio se Ante Delija nakon što je meč otvorio s dvije lijepe kombinacije. Vrlo brzo nakon toga više nije mogao, a to je iskoristio Rus Valentin Moldavsky, koji je tako uzeo maksimalnih šest bodova na startu nove sezone u PLF-u, u teškoj kategoriji. Konavljanin je zastao prije napada Rusa, nešto je rekao svom treneru Stipi Drvišu, bio na ‘zadnjoj nozi‘, bilo je odmah jasno kako nije dobro, a držao se za preponu nakon što je sudac prekinuo meč poslije ...

Javio se porukom pola sata nakon meča. 

- Po svemu sudeći otišla je prepona - napisao je Ante

Pripremajući se za meč u San Antoniu Delija je bio prvo kod Toma Aspinalla, aktualnog UFC-ovog prvaka, a zatim je prošao kamp u Hrvatskoj na kojem je okupio osam teškaša, radio od jutra do mraka, i kad je sve to prošao, nema tko nije istaknuo – nikad spremniji 33-godišnji Konavljanin.

Ali, protiv borca uz kojeg je stajao Fedor Emelianenko, nije imao sreće. Meč je počeo u 5:52 po hrvatskom vremenu s već spomenute dvije lijepe kombinacije Delije, dva krošea. Potom ga je Rus pogodio lakšim ‘low kickom‘, a nakon boksa, Delija se uhvatio u predjelu međunožja... Iako je nastavio borbu, odmah je pokazao kako dalje neće moći kako je želio, a to je 32-godišnjem Rusu bio znak da krene u napad, iskoristi nesreću Delije.

Svaki se borac natječe dva puta tijekom regularne sezone, zarađujući bodove koji ovise o tome kako svaka borba završi. Pobjednik svake borbe od tri runde dobiva tri boda, s bonusima - tri dodatna boda za pobjedu u prvoj rundi, plus dva boda ako se to dogodi u drugoj rundi i jedan bod ako do nje dođe prije završetka treće runde..

Četiri borca ​​koji sakupe najviše bodova idu u polufinale. Nakon prve priredbe Moldaysky ima maksimalnih 6 bodova, dva borca, Daniel JamesOleg Popov po 5 bodova, Denis Goltsov 4 boda, Sergei Bilostenniy 3 boda, Delija je bez boda. U idućoj borbi će trebati brzu pobjedu, međutim, sad je pitanje koliko je teška ozljeda i hoće li uopće moći nastupiti u 2. kolu.

Prošle sezone Ante je zbog ozljede morao propustiti 1. kolo, zatim se u 2. kolu, u borbi koju je dobio protiv Amerikanca Mauricea Greenea, ozlijedio. Nakon liječničkog pregleda, snimke, ustanovljeno je kako su mu puknula dva mišića u listu i jedna kost u nozi. Osam tjedana je bio izvan treninga, a zatim se krenuo pripremati za (n)ovu sezonu. Radio odlično.

Ali, sad opet peh, a tako se dobro spremio za povratak. Želio je ponoviti 2022. godinu kad je otišao do kraja i osvojio PFL-ov naslov.

Bila je ovo 30. profesionalna borba Delije, koji je zbog ozljede ostao na 24 pobjede. Moldavsky sad ima 13/3.

Ante, nažalost, opet čeka liječnički pregled nakon čega će biti jasnije što se dogodilo, o kakvoj je ozlijedi riječ, koliko će morati pauzirati. Baš nije imao sreće. 

28. travanj 2024 19:01