StoryEditorOCM
OstaloRAŠIRILA SE JEDRA |

LAPADSKA REGATA NA VJETRU OD 5 DO 10 ČVOROVA Ivana Šošić najbolja u Laseru 4,7, a Leo Njirić dobio sva četiri plova u klasi ‘Optimist‘

Piše Tonči Vlašić
6. lipnja 2020. - 17:00
Radno je bilo ove subote u Orsana, a bit će i dan poslije, u nedjelju, 7. lipnja, kad se održava kolo Lige Orsan, kad će na more stariji. U subotu su pak jedrili najmlađi. Održana je u organizaciji dubrovačkog kluba tradicionalna Lapadska regata.

- Nastupili su članovi Orsana i Cavtata. Njih devet u klasi optimist, te dvoje u klasi Laser 4.7. Jedrilo se u trokutu Daksa, Grebeni, hotel President. Bilo je oblačno. More mirno, bez valova. Puhao je stabilan južni vjetar, smjer jug, jugoisok, jačine 5 do 10 čvorova - rekao je u uvodu Periša Zakarija, predsjednik regatnog odbora.

image
Klasa 'Optimist' u Orsanu foto: Tonči Vlašić


Obje klase su odradile četiri plova.

- Plan je bio održati četiri jedrenja. U tome smo uspjeli. Na kraju se najslabiji rezultat odbacio. U klasi Laser 4,7 slavila je Ivana Šošić ispred Roberta Chiddentona, dok je u klasi optimist najbolji bio Leo Njirić. Pobijedio je Njirić u sva četiri plova. Vodila se velika borba za drugo i treće mjesto u kojoj je sudjelovalo pet natjecatelja. Tek je zadnji plov odlučio. Na kraju je drugi bio Damjan Jurišić, a treći Lukas Krile. Imali su isti broj bodova, ali je Damjan bio uspješniji u zadnjem plovu. U konkurenciji jedriličara do 12 godina prvi je bio Marin Domjan – izdiktirao je poredak Zakarija.

image
Klasa 'Optimist' u Orsanu foto: Tonči Vlašić
06. svibanj 2024 06:29