StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Jedna pobjeda Ivane Šutalo, a dvije Petrunjele Pavić na Grand Prixu u Zagrebu, a druga će se posebno pamtiti!

Piše Tonči Vlašić
20. kolovoza 2023. - 15:23

Petrunjela Pavić je zaustavljena tek u četvrtfinalu, a potom je poražena i u repasažu, te je judašica Dubrovnika 1966. i hrvatska reprezentativka zauzela sedmo mjesto na Grand Prixu u Zagrebu. Do četvrtfinala je stigla s dvije pobjede. Na startu bolja od Indijke Indubala Devi Maibam, a zatim od, ni manje, ni više nego Francuskinje Fanny Estelle Posvite.

Pamtit će se ta druga pobjeda. Posvite je prije mjesec dana bila brončana na Mastersu, ove godine ima i broncu s Grand Slama, a u svojoj riznici medalja nalazi se i svjetska bronca, potom dvije bronce s EP-a, dok je na Mastersima jednom bila i najbolja. U Zagrebu je bila nositeljica kvalifikacijske skupine. 

- Svaka čast Petrunjeli za nastup protiv Posvite - istaknuo je njezin trener Mateo Semiz.

I kad je Pavić tu borbu odradila sjajno, s nestrpljenjem se iščekivala njezina četvrtfinalna borba protiv Nizozemke Yeal Van Heemst, aktualne europske juniorske doprvakinje, koja je bila i svjetska juniorska doprvakinja. Nažalost, 22-godišnja Dubrovkinja ima problema s astmom, i kako se to baš tad dogodilo, nizala je kazne, te je na taj način izgubila borbu.

Nakon toga je otišla u repasaž, a tamo je čekala sedma sa svjetske rang liste, iskusna 27-godišnja njemačka judašica Anna Maria Wagner. Dovoljno je reći kako je Wagner 2021. godine osvojila olimpijsku broncu u Tokiju i svjetsko zlato u Budimpešti. Pavić nije uspjela iznenaditi, ali dvije pobjede su tu, jedna baš lijepa (Posvite), i evo novog plasmana na velikom natjecanju, te, naravno, novih svjetskih bodova.

Posljednjeg, trećeg dana Grand Prixa u Zagrebu na tatami Arene izašla je još jedna Dubrovkinja, trofejna judašica Dubrovnika, Ivana Šutalo, koja nakon niza ozljeda (i operacija) lovi povratak u svjetski vrh. Nastup je počela pobjedom protiv Talijanke Erice Simonetti, ali je već u 2. kolu čekala nositeljica Hilal Ozturk. Nije uspjela dobiti Turkinju, koja je zaustavljena tek u polufinalu, te je čeka u finalnom bloku borba za broncu.

image

Ivana Šutalo (Dubrovnik)

Tonči Vlašić/

Pavić je uoči Grand Prixa u Zagrebu bila na 41. mjestu svjetske rang list najboljih judašica u kategoriji do 78 kilograma, dok je Šutalo bila 43. u kategoriji preko 78 kilograma. Obje će napredovati na najnovijoj rang listi zahvaljujući bodovima osvojenim u zagrebačkoj Areni.  

03. svibanj 2024 13:09