StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

DARIO, MAJSTORE Hrvatska pobjedom otvorila kvalifikacije za Euro, Dubrovčanin s dva pogotka slomio otpor Albanije!!!

Piše Tonči Vlašić
27. siječnja 2021. - 20:40

Bravo Hrvatska! - naši su pobjedom otvorili kvalifikacije za Europsko malonogometno prvenstvo. Sa 4:1 bili su bolji od Albanije u varaždinskoj Areni, opravdali su ulogu favorita. Novi ispit imat će za 72 sata, u subotu, 30. siječnja, kod Danske u Arhausu. U skupini je još Ukrajina s kojom igramo kod kuće 3. ožujka, a u gostima 7. ožujka. U zadnjem krugu - Hrvatska je gost Albanije 7. travnja, a domaćin Danskoj 10. travnja. 

Prvo mjesto u skupini vodi izravno na EURO 2022. godine, tamo će i šest najboljih drugoplasiranih sastava iz ukupno osam kvalifikacijskih skupina, dok će dva najslabija drugoplasirana sastava između sebe razigrati za posljednje, šesnaesto mjesto mjesto na završnici. Jedno je rezervirano za Nizozemsku, domaćin EP-a početkom iduće godine, koja ne igra kvalifikacije. 

Utakmica protiv Albanije bila je debi Marinka Mavrovića u ulozi izbornika. Mavrović je dojučerašnji pomoćnik Mata Stankovića na kormilu reprezentacije, te izbornik mlade reprezentacije.  

Albanija je rano povela u Varaždinu, već u 3. minuti, ali u završnici prvog poluvremena Hrvatska je s dva pogotka preokrenula rezultat u svoju korist. Na 1:1 izjednačio je u 19. minuti Dario Marinović, a za 2:1 pogodio 11 sekundi prije odlaska na odmor Stjepan Perišić. U nastavku utakmice opet prvo mrežu Albanije trese Marinović - 3:1 u 31. minuti, a u 35. minuti i Vedran Matošević za konačnih 4:1. U prvom poluvremenu naši su uputili 22 udarca u okvir gola, a Albanija samo pet. Na kraju - 59:10 za Hrvatsku u udarcima prema golu, a 36:6 u udarcima u okvir gola! 

- Čekali smo svoju priliku, bili smo strpljivi. Naša pobjeda protiv Albanije je zaslužena - istaknuo je Marinović uz dodatak kako može i mora biti još bolje.

U sastavu Hrvatske protiv Albanije bio je još jedan Dubrovčanin: Zoran Primić, vratar Square. Branio je protiv Albanije Žarko Luketin, član Olmissuma

Dario Marinović je već odavno najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije. Protiv Albanije postigao je 60. i 61. pogodak u dresu 'Mini Vatrenih'! 

25. travanj 2024 23:21