StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

EUROPSKI SENIORSKI KUP U GOSPINOM POLJU ‘Oči velike svjetske judo obitelji bit će ovaj vikend uprte u Dubrovnik‘

Piše Tonči Vlašić
2. listopada 2020. - 13:50
Kada se kaže Dubrovnik skoro svi u svijetu znaju za naš biser. Zato je možda i pravedno da se prvi turnir nakon početka pandemije događa upravo ovdje. Iznimno smo ponosni i uzbuđeni da smo dobili povjerenje Europske judo unije (EJU) i Međunarodne judo federacije (IJF) te smo napravili sve u našoj moći da organizacijski turnir bude spreman i u ovim izazovnim vremenima – rekla je Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskoj judo saveza na konferenciji za novinare, koja je održana u hotelu Dubrovnik Palace, a na kojoj je potvrđeno kako je sve spremno za održavanje Europskog seniorskog kupa, koji se održava ovog vikenda u dubrovačkoj sportskoj dvorani u Gospinom polju. Dubrovački turnir je poseban jer je to prvi službeni judo turnir u svijetu nakon osam mjeseci pauze uzrokovane koronom.

- Svjetski judo se vraća baš u Dubrovniku – naglasila je čelnica Hrvatskog judo saveza.

image
Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza


- Oči velike svjetske judo obitelji bit će ovaj vikend uprte u Dubrovnik. Zadovoljstvo je, kao i uvijek, surađivati s Hrvatskim judo savezom, koji je i u ovom kriznim vremenima pokazao svoju kvalitetu – rekla je Catarina Rodrigues, sportska direktorica Europske judo unije.

image
Konferencija za novinare održana je u hotelu Dubrovnik Palace

image
Igor Janković, Klara Mitrović i Mateo Semiz iz Judo kluba Dubrovnik 1966.

image
Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza i sportski direktor Europske judo unije


Ukupno 115 judoka nastupit će na dubrovačkom tatamiju. Ždrijeb je večeras, a njega će između ostalog iščekivati i Petrunjela Pavić, članica Dubrovnika 1966., kluba suorganizatora Europskog seniorskog kupa, koji će imati svoja četiri predstavnika (Anđela Violić, Luka Violić i Josip Bulić, zbog ozljede otpala je Bruna Bilić).

- Užitak je uvijek nastupiti kod kuće. Oduševljeni smo svi činjenicom da opet imamo natjecanja, a posebno je zadovoljstvo što se baš u Dubrovniku održava prvi međunarodni judo turnir u svijetu nakon toliko mjeseci – istaknula je Pavić, koja je prošle nedjelje u Zagrebu izborila svoj treći uzastopni naslov juniorske prvakinje Hrvatske, a prošle godine osvojila broncu na Europskom juniorskom prvenstvu. Pavić nastupa u kategoriji do 78 kilograma.

image
Dominik Družeta, Catarina Rodrigues, Sanda Čorak, Brigita Matić i Petrunjela Pavić najavili su Europski seniorski judo kup u Dubrovniku


Na konferenciji za novinare bili su još Splićanka Brigita Matić, te Dominik Družeta iz Pule, osvajači medalja na velikim natjecanjima, koji za cilj imaju nastupiti na Olimpijskim igrama iduće godine u Tokiju.

Kvalifikacijske borbe oba dana počinju u 12 sati. U subotu je finalni blok od 17 sati, a u nedjelju 15 minuta nakon završetka posljednje kvalifikacijske borbe. Nažalost, zbog epidemiološke situacije Europski seniorski kup u Dubrovniku održat će se bez prisustva gledatelja.
 
24. svibanj 2024 04:30