StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

MLAĐE SENIORSKO PRVENSTVO EUROPE Mateo Semiz: Anđeli je nedostajalo borbi u zadnje vrijeme, a Josipu iskustva protiv prvaka Europe

Piše Tonči Vlašić
10. studenog 2020. - 13:11
Anđela Violić je pobjedom otvorila nastup na mlađe seniorskom prvenstvu Europe, ali je nakon toga zaustavljena na korak do finala svoje kvalifikacijske skupine u kategoriji do 70 kilograma, dok je drugi član Judo kluba Dubrovnik 1966. na prvenstvu za judoke do 23 godine, koje se održava u Poreču, Josip Bulić, poražen na startu kvalifikacija u kategoriji do 90 kilograma.

Prepreka na putu do drugog kola Dubrovčaninu, koji je prije pet dana proslavio 19. rođendan, bio je Mađar Roland Goz, prvi nositelj i branitelj naslova. Violić je na startu bila uspješnija od Anne Lene Schuchter, reprezentativke Austrije, a nakon toga je izgubila od Maye Gosaen iz Izraela.

- Anđela je dobro radila. Obje borbe je bila dominantna. Austrijanku, koja je bila peta na juniorskom EP-u, natjerala je na dvije kazne te na kraju dobila iponom, dok je Izraelka imala kaznu zbog neaktivnosti. Anđela je kasnila u reakcijama pri bacanju. Vidjelo se kako joj nedostaje borbi, trening kampova u posljednje vrijeme. Što se tiče Bulića borio se protiv aktualnog prvaka, koji je iskusniji - rekao je Mateo Semiz, trener Dubrovnika 1966. te jedan od trenera u stožeru hrvatske reprezentacije. 

image
Poreč je od 4. do 6. studenog bio domaćin prvo Europskog juniorskog prvenstva, a 9. i 10. studenog Europskog mlađe seniorskog prvenstva foto: eju.net
20. travanj 2024 18:26