StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

ŽDRIJEB EUROPSKOG MLAĐE SENIORSKOG PRVENSTVA EUROPE Bulić izvukao branitelja naslova, Bratičević i Oberan će prvi na tatami

Piše Tonči Vlašić
9. studenog 2020. - 00:04
Josip Bulić, judaš Dubrovnika 1966. i hrvatski reprezentativac na juniorskom EP-u 2020. godine (Bulić će nastupiti i na mlađe seniorskom EP-u) foto: eju.net
Četvero judoka iz klubova Dubrovačko neretvanske županije nastupit će na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu, koje će se 9. i 10. studenog održati u Poreču, i to Mauricio Bratičević (Ura Nage), Iva Oberan (Župa dubrovačka), te Josip Bulić i Anđela Violić (Dubrovnik 1966.).

Tri dana nakon što je u Poreču završeno trodnevno Europsko juniorsko prvenstvo, počinje mlađe seniorsko, koje je okupilo 144 judašice i 208 judaša iz 36 država. Hrvatska nastupa s ukupno sedam judašica i devet judaša.

Bratičević u kategoriji do 66 kilograma za suparnika na startu ima Nizozemca Dylana Van der Kolka, Bulić će se na startu kategorije do 90 kilograma boriti protiv Mađara Rolanda Goza, prvog nositelja, aktualnog mlađe juniorskog prvaka Europe, Oberan u kategoriji do 63 kilograma čeka Rumunjka Olga Severin, a u kategoriji do 70 kilograma Violić za suparnicu ima Annu Lenu Schuchter, reprezentativku Austrije.

Prvog dana, u ponedjeljak, 9. studenog, natjecanje počinje u 9 sati, a u utorak, 10. studenog, u 10 sati. Oba dana finalni blok je od 16.45 sati uz izravan televizijski prijenos na drugom programu HTV-a. Prvog dana će na tatami Bratičević i Oberan, a drugog dana EP-a Bulić i Violić.
20. travanj 2024 00:04