StoryEditorOCM
OstaloJEDRENJE |

DRUGOG DANA DUBROVAČKE REGATE DVA NOVA PLOVA Dva Labuda na vrhu, tri Orsanovca u prvoj trećini ukupnog poretka

Piše Tonči Vlašić
11. listopada 2020. - 07:54
Dva Orsanovca među dvadeset najboljih, tri u prvoj trećini ukupnog poretka, nakon drugog, a uoči posljednjeg dana Dubrovačke regate: 14-godišnji Leon Njirić je na 17. mjestu, dok je dvadeseti 12-godišnji Lukas Krile. Njirić je u trećem plovu prvog dana bio sedmi, a tad je Krile zauzeo 11. mjesto. To im je najbolji plasman u jednom plovu. Treći Orsanovac u gornjem domu ukupnog poretka, prvoj trećini, je 10-godišnji Marko Vladić na 22. mjestu, a koji je najbolji plasman u jednom plovu ostvario u četvrtom, prvom drugog danaregate kad je bio dvanaesti. Uzimajući u obzir rođene 2010. godine, Vladić je treći najuspješniji.

Drugog dana održana su nova dva plova, ukupno pet, a kad je tako gledaju se četiri najbolja rezultata. Briše se najslabiji. I kad se to napravilo na vrhu poretka su dva člana splitskog Labuda: prvi je Roko Čepić Zokić, koji je u svih pet nastupa bio među tri najbolja. Prvog dana je dobio dva plova, a u prvom bio treći, a drugog dana treći u oba plova (briše mu se jedno treće mjesto). Drugi Josip Tafra je bio uspješniji drugog dana, prvo četvrti, a potom prvi, te je odbacio deveto mjesto, najslabiji rezultat, a ostavio sedmo i treće iz prvog dana. Treći u ukupnom poretku regate je Toma Smirčić iz Jedriličarskog kluba Split, koji je drugog dana bio sedmi i deveti...

Četvrti plov, prvi u subotu, dobio je Marul Vlahov iz šibenskog Vala, koji je 16. u ukupnom poretku. Najbolja u konkurenciji djevojčica je Nina Marušić iz Jedriličarskog kluba Zvir Hvar, koja je deseta u ukupnom poretku. Prati je Marta Lolić iz Splita, dok je treća u konkurenciji jedriličarki Ana Grubelić iz zadarskog Uskoka. Lolić je 13. u ukupnom poretku, a Grubelić 16.

image
Dubrovačka regata 2020. za klasu 'Optimist' foto: Tonči Vlašić

image
Dubrovačka regata 2020. za klasu 'Optimist' foto: Tonči Vlašić


U nedjelju, 11. listopada, predviđena su još tri plova nakon čega će se proglasiti najbolji na Dubrovačkoj regati, prvoj regati nove sezone, koja se održava u organizaciji Jedriličarskog kluba Orsan, a koja je okupila 74 'Optimista' skupine Južni Jadran, od Zadra do Prevlake.

image
Dubrovačka regata 2020. za klasu 'Optimist' - Marko Vladić (976 / Orsan) foto: Tonči Vlašić

image
Dubrovačka regata 2020. za klasu 'Optimist' foto: Tonči Vlašić

image
Dubrovačka regata 2020. za klasu 'Optimist' foto: Tonči Vlašić
06. svibanj 2024 10:18