StoryEditorOCM
OstaloJEDRENJE |

DAN UOČI DUBROVAČKE REGATE Maro Kordić: ‘Prijavljeno je 70 optimista‘, Denis Vukas: ‘Nikad prije nismo imali ovakvu situaciju!‘

Piše Tonči Vlašić
8. listopada 2020. - 16:03
Sve je spremno za Dubrovačku regatu za klasu 'optimist'. Start prvog plova predviđen je u petak, 9. listopada, točno u podne.

- Ako uvjeti dopuste, plan je odraditi prvog dana tri plova, a do kraja regate, koja traje do nedjelje, 11. listopada, ukupno devet – istaknuo je Denis Vukas, član organizacijskog i regatnog odbora.

- Na prijavnoj listi je točno 70 imena – rekao je Maro Kordić, direktor Jedriličarskog kluba Orsan, organizatora regate.

- Naši treneri su prijavili 14 jedriličara. Zatim, od klubova iz naše županije tu je Jedriličarski klub Cavtat s dvoje svojih natjecatelja. Dolaze nam Zadrani, Šibenčani, Trogirani, Splićani, najavljen je i dolazak natjecatelja iz Tučepa, Biograda, Omiša i Hvara – pregledao je pristigle prijave Kordić.

- Naša regata je prva regata nove sezone na kraju koje će dvadeset najboljih iz naše, južne regije, a to je područje od Zadra do Prevlake, natjecati protiv dvadeset najboljih iz sjeverne skupine za mjesto u reprezentaciji te nastup iduće godine na velikim natjecanjima - rekao je Vukas uz dodatak kako je organizacija ovogodišnje regate daleko zahtjevnija nego prethodne zbog loše epidemiološke situacije.

image
70-ak malih jedriličara će prema najavama nastupiti na Dubrovačkoj regati foto: Tonči Vlašić

image
Jedra u Orsana foto: Tonči Vlašić


- Nikad prije nismo imali ovakvu situaciju. Poduzeli smo sve mjere predostrožnosti. Počevši od dolaska na regatu, prijema natjecatelja. Napravljene su zone. Vanjski prostor smo podijelili u dva dijela. Odvojili smo ih ogradama. Svaka zona ima svoj ulaz, mjesto za odlaganje i uzimanje jedara, mjesto za porinuće ili vađenje jedrilica, te boxove za klubove.

Svaki dan prije dolaska na regatu na ulazu ispred Zona mjeriti će se tjelesna temperatura svih sudionika regate. Dolazit će klub po klub prema unaprijed utvrđenom vremenskom terminu. Na more će izlazit klub po klub, a isto vrijedi i za povratak s regatnog polja.

- Želja nam je bila nastaviti tradiciju, održati i ove godine Dubrovačku regatu za klasu optimist, koja je jedna od najjačih regata u Hrvatskoj za ovu klasu. Dosta je više posla nego inače, a sve kako bi regata prošla u najboljem redu – rekao je Vukas.

Regatno polje bit će u Elafitskom akvatoriju.

image
Pripreme za Dubrovačku regatu foto: Tonči Vlašić
06. svibanj 2024 10:58