StoryEditorOCM
OstaloHALO, FLORIDA!

Ante Delija uoči borbe za milijun dolara: Nije ovo nogometna utakmica između Barcelone i Cibalije, već borba dvojice od po 110 kilograma, pa tko...

Piše Tonči Vlašić
26. listopada 2021. - 08:38

Znam Miami k'o Dubrovnik – smije se Ante Delija 40-ak sati uoči borbe za, ni manje, ni više nego milijun dolara.

Prvo o tome kako zna Miami k'o Dubrovnik. Nakon prve borbe ove sezone u PFL-u ostao je tri mjeseca na Floridi, tu se pripremao za drugu borbu, koju je za razliku od prve dobio, i to je dobio na način koji je bio potreban da skupi dovoljno bodova za prolaz u polufinale. Nokautirao je suparnika u prvoj rundi. I onda, kad se vratio nakon što je izborio polufinale, letio je opet u Ameriku na polufinale, a kako je dobio i polufinale, letio je prije mjesec dana na službenu konferenciju za medije, pa se vratio, trenirao u Zagrebu, te opet krenuo preko 'bare'. Morao je zbog epidemiološke situacije doći najmanje 12 dana prije borbe na sunčanu Floridu.

- Više sam u zadnjih sedam mjeseci u Americi nego doma, ali, dobro da je tako, da nisam, značilo bi kako nisam uspio.

I tako je Ante upoznao Miami, te sad možemo na drugi dio uvoda – borba za milijun dolara. Tolika je glavna nagrada. Poraženi če dobiti pet puta manje. Bit će naš 30-godišnji Konavljanin već razmišljao što će kupiti za milijun dolara?

- Lagao bih kad bih rekao da mi misli ne odlete, ali sam svjestan kako je ta nagrada u ovom trenutku daleko, baš daleko, kako je pobjeda važna i bez tog velikog novca kojeg dobiva pobjednik. Pobjeda donosi sutra puno toga. Otvara mnoga vrata. Zbog toga sam isključivo fokusiran na borbu. Na suparnika.

Bruno Cappelozza mu je bio suparnik na startu nove sezone u PFL-u (Professional Fighters League). Delija je izgubio tehničkim nokautom. Bruno Cappelozza mu je suparnik u finalu.

- Vidjet ćemo sad je li me tad dobio slučajno. Ako me pobijedi dva puta, svaka mu čast, ali nisam siguran kako će mu to ovaj put poći za rukom. Naučio sam dosta iz tog poraza.

image
Opet oči u oči - Ante Delija i Bruno Cappelozza
PFL

Do finala su borbe bile tri runde po pet minuta, dok je samo finale pet rundi po pet minuta.

- Spremao sam se i za svih pet rundi, radio na svemu, trenirao sve, s raznim borcima. Pomogao mi je i Račo (Antun Račić) kad sam bio u Zagrebu. On je sjajan u parteru, te sam s njim to radio. Imao sam na treningu borca koji je radio borbu s Cappelozzom. O svemu smo razmišljali u pripremi borbe. Pomogao je, naravno, i CRO COP, kojem sto puta hvala na svemu, pa trenirao sam i s Ivanom Erslanom... Naravno, tu je trener Stipe Drviš, bez njega ne ide. On je sa mnom u Miamiju. Došao je i Erslan. Nije i CRO COP.   

Odradio je u ponedjeljak konferenciju za novinare. Je li bilo manje pitanje o tome tko je Ante Delija nego prije sedam mjeseci?

- Budući je riječ o novinarima koji isključivo prate borilačke sportove, PFL, nisam im bio nepoznanica ni prije sedam mjeseci. Dobro su se spremili i onda, ali uvijek vole pitat za CRO COP-a, doznati nešto više o njemu. Mirko Filipović je zakon. Pojam za mnoge. Uvijek kažem kako su u Hrvatskoj mnogi počeli trenirati slobodne borbe zbog njega, tako i ja, a čini mi se kako je to slučaj i u drugom državama s obzirom koliko ga cijene u cijelom svijetu. Doživio sam to u Japanu, sad u Americi. Naravno, zanimalo ih je i što mislim o suparniku te sve vezano za samu borbu, kako sam se pripremao i slično. Inače, velika je razlika između konferencije za novinare jučer i one prije početka sezone. Prvo, sad je bilo daleko više novinara. Ipak je sad finale. Medijski se sad dosta više piše. Ostalo nas je dvanaest najboljih u šest kategorija, svaka od šest borbi je za pojas i za nagradu od milijun dolara. Prije sedam mjeseci sam bio tek jedan od deset u svojoj kategoriji, jedan od šezdeset boraca ove sezone, i nisam tad bio u prvom planu, a sad smo u teškoj kategoriji tu samo Cappelozza i ja. Nitko drugi. Plus, sad nema popravnog. Tko dobije, prvak je.

Prenosimo Deliji vijest kako kladionice više vjeruju Cappelozzi nego njemu.

- Nemoj zaboravit kako sam uoči polufinala protiv Rusa Denisa Goltsova još lošije stajao na kladionicama. Goltsov je bio prvi favorit za osvajanje pojasa. Manje su mi tad davali izgleda protiv njega nego sad protiv Cappelozze. Ma, nije ovo nogometna utakmica između Barcelone i Cibalije, već borba dvojice od po 110 kilograma, pa tko koga pogodi. Vidjet ćemo tko će koga...

Ante Delija je spreman za najveću borbu u svojoj karijeri! Do danas ima 19 pobjeda i 4 poraza, a Cappelozza 13 pobjeda i 5 poraza! Delija je dobio zadnje dvije borbe, a Cappelozza zadnje tri. Negdje oko 23 sata po hrvatskom vremenu, u srijedu, 27. listopada, ući će skupa u rasprodanu dvoranu Hard Rock hotela na Floridi. Ulog za obojicu nikad veći - pojas PFL prvaka i nagrada od milijun dolara!

image
Brazilac Bruno Cappelozza vs. Ante Delija
PFL
25. travanj 2024 15:59