StoryEditorOCM
OstaloKONAVLJANIN NAKON MAESTRALNE POBJEDE

Ante Delija ‘pomeo‘ Brazilca, te se u suzama sjetio nedavno preminulog prijatelja: ‘Zbog Mara Peraka sam ovdje. On mi je dao priliku doživjeti ove lijepe trenutke....‘

Piše Tonči Vlašić
13. kolovoza 2022. - 23:55

Javio se Ante Delija nakon što je odradio obveze poslije 22. pobjede u profesionalnoj karijeri, pobjede protiv Brazilca Renana Ferreire, koja ga je odvela u finale PFL-a teške kategorije. I dok oko njega 'gori', pjeva Paulino Hendić, pjeva Nikola Burđelez, pjevaju i ostali, Konavljanin će o uspjehu.

- Ne može bolje, zar ne? – upitao je, a koju minutu prije nego je Delija odgovorio na poziv, slušamo: 'sjajna taktika, Delija nije dozvolio Ferreiri da udara nogama, rušio ga je odmah, savršeno to izveo. Bila je to jedina moguća taktika protiv borca koji ima duže noge i duže ruke, i koji je jedan od rijetkih viših boraca'.

- Bilo je, sad ili nikad. Ova sezona je takva, sad ili nikad. Ne govorim to sad jer sam pobijedio, ali sjajno sam se pripremio za ovu borbu. Međutim, nije ovo rezultat rada između dvije borbe, u ovu pobjedu su uložene godine i godine rada, silan trud – 'zapjevao' je Delija.

Nakon što je sudac prekinuo borbu, dogodilo se to 29 sekundi prije kraja prve runde te je spasio Ferreiru od težih ozljeda, Delija je izjurio iz 'kaveza' te otrčao do svojih. Tamo su ga na tribinama čekali brat Đuro, a osim Hendića i Burđeleza još Luka Trtoman, Petar Nožica, Goran Čokljat, Đani BjelokosićZlatko Bajić, koji nisu štedjeli samo dlanove…

- Ne znam jeste li ih čuli u prijenosu? Jeste! Sjajni su bili, kao da ih je stotinu. Hvala im, njihov dolazak, zatim podrška, to mi je puno, puno značilo.

Skočio je za njim, u to klupko radosti, i trener Stipe Drviš. Bio je tu i Mirko Cro Cop Filipović

image

Ante Delija je tehničkim nokautom u prvoj rundi zaustavila je opasnog Brazilca Renana Ferreiru

- Sretni su i oni. Vjeruju u mene. Znaš, kad sam izgubio prošle godine finale od Bruno Cappelozze, nema tko nije rekao kako mogu bolje. Ne, nije ovo iznenađenje. Nije. Ali je, slažeš se, izvedba večeras bila sjajna, zar ne?

Da, bila je, te sreći nema kraja. Ferreira je doživio prvi poraz nokautom, a Delija deseti put u karijeri nokautirao suparnika. Jesi li, čekajući svoju borbu, pogledao prvo polufinale u kojem je Brazilac Matheus Scheffel svladao Amerikanca Juana Adamsa?

- Jesam, gledao sam. Scheffel mi odgovara, ja njemu ne, hahaha… Sretan sam zbog ove pobjede. Još u najavi polufinala sam rekao kako je borba protiv Ferreire finale prije finala. To svi ističu. Favorit sam u finalu. Zaslužio sam tu ulogu svojim radom, svime. Dobio sam Scheffela u 1. kolu. Jedva čekam novu borbu. Sad nešto čujem kako ipak neće biti finale u Dubaiju 25. studenog, već kako ćemo se boriti u Las Vegasu, ali to je sad najmanje važno. Bit će vremena dobro se spremiti za finale, te opravdati ulogu favorita.

Svako malo je Ante morao vikat jer su oko njega pjevali.

- Ne 'gase' se, hahaha. Sjajni su. Hvala im!

Zatim je na trenutak zastao kad smo spomnuli kako su mu u 'kavezu' potekle suze. Nije bilo teško pogoditi zbog čega. Da, sjetio se nedavno preminulog Mara Peraka.

- Ovu pobjedu posvećujem svojoj obitelji, te, da, Maru Peraku. I kad je bio s nama, zahvaljivao sam mu se nakon svake pobjede… Zbog Mara sam ovdje. On mi je dao priliku doživjeti sve lijepe trenutke...., da uđem u ovaj svijet, da imam priliku pokazati koliko mogu… Teško mi je u ovom trenutku. Maro nije više s nama… Njemu, i mojoj obitelji hvala na svemu. I ova pobjeda je za njih, i bit će svaka slijedeća – istaknuo je Delija.

27. travanj 2024 06:43