StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP

Ždrijeb: BŠK Zmaj, Omladinac i Ponikve domaćini u četvrtfinalu, GOŠK Dubrovnik 1919. čeka hoće li doma ili vanka

Piše Tonči Vlašić
6. ožujka 2024. - 16:35

Šest od osam sudionika četvrtfinala Županijskog kupa su poznati, a prije nego će se odigrati oba polufinala skupine Dolina Neretve, doznali smo parove četvrtfinala. Ždrijeb je održan u Sportskoj dvorani u Gospinom polju.

Miho Arbulić je uoči izvlačenja kuglica podsjetio kako se ove sezone ne mogu u četvrtfinalu (i polufinalu) naći sastavi iz iste skupine, a iz skupine Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle četvrtfinale su izborili Župa dubrovačka i GOŠK Dubrovnik 1919., iz skupine Pelješac Orebić Ponikve, iz skupine Lastovo – Korčula BŠK Zmaj i Omladinac, te iz skupine Doline Neretve među osam će pobjednik ogleda ONK Metković – Neretva i pobjednik Neretvanac – Jadran Luka Ploče.

Prvi izvučeni par je Omladinac - Župa dubrovačka, drugi GOŠK Dubrovnik 1919. će na pobjednika ONK Metković - Neretva. Tu se samo ne zna tko je domaćin. Naime, ukoliko ONK Metković pobijedi Neretvu, on je domaćin dubrovačkom sastavu jer je niži rang, dok će Neretva, ako bude bolja na Štruvinu, putovati na Lapad.

Treći par je BŠK Zmaj - Orebić, a četvrti par Ponikve će ugostiti pobjednika Neretvanac - Jadran Luka Ploče. 

Već je dogovoreno, istaknuo je povjerenik natjecanja Neven Tomičić: BŠK Zmaj - Orebić igraju u nedjelju, 10. ožujka (15 sati), a već ranije se zna kako ćemo dva preostala sudionika četvrtfinala doznati u srijedu, 13. ožujka (ONK Metković - Neretva) odnosno u utorak, 19. ožujka (Neretvanac - Jadran Luka Ploče). 

01. svibanj 2024 09:04