StoryEditorOCM
NogometPLAVA MAKINJA KREĆE

Ždrijeb SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa: Može li se na Podvornici ponoviti 2016. godina?

Piše Tonči Vlašić
1. kolovoza 2024. - 22:09
Startnih jedanaest Neretvanca u finalu Županijskog kupa 2024. godine u kojem su bili bolji od GOŠK Dubrovnik 1919. s 3:2Tonči Vlašić/

Bedem Ivankovo je gost Neretvanca u pretkolu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Tako je odlučio ždrijeb. Utakmica će se igrati u Opuzenu, 28. kolovoza. Pobjednik će izboriti mjesto u šesnaestini finala.

Ogled je to dva četvrtoligaša. Bedem je član Treće hrvatske lige - istok, koji je prošle sezone bio šesti u konkurenciji šesnaest sastava. Povijest pamti kako je prije 24 godine Bedem bio drugoligaš, tad je Druga hrvatska liga imala dvije skupine. Ispao je potom zbog reorganizacije natjecanja, dok je pobjednik skupine Sjever Istok tad bio Vukovar ‘91, koji je ušao u Prvu ligu, najveći rang.

Bedem je prošle sezone osvojio Kup Nogometnog saveza Vinkovci. Dobio je Dilj s 2:0 u finalu odigranom na stadionu Cibalie. Neretvanac je pak bio uspješniji u finalu Kupa Dubrovačko-neretvanskog od GOŠK Dubrovnik 1919. na svom terenu, a na putu do finala dobio je na svojoj Podvornici s 3:0 Jadran Luka Ploče, u posljednje vrijeme najuspješniji nogometni klub s hrvatskog juga.

Neretvanac je zadnji put u završnici Hrvatskog nogometnog kupa igrao 2021. godine kad je poražen u pretkolu od Mladost Ždralovi s 4:2, prethodno je 2016. godine dobio Suhopolje kod kuće u pretkolu s 4:0, tplasirao se u šesnaestinu finala u kojoj je dočekao prvoligaša, Istru 1961., te izgubio s 1:3 u utakmici u kojoj je imao prilike izjednačiti rezultat na 2:2...

Uglavnom, ako opet bude uspješan u pretkolu, kao prije osam godina, mogao bi opet zaigrati protiv kluba iz najvećeg ranga. 

Ostali parovi pretkola SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa: Samobor - Fernandinovac, Bednja - Orijent, Bilogora 91 - Zagora, Dugopolje - Jarun, Banjole - Mladost Petrinja, Jadran Poreč - Radnik Križevci, Gaj Mače - Karlovac 1919, Nehaj - Đakovo Croatia, Sava Strmec - Pitomača, Sloga NG - Bjelovar, Međimurec - Varteks, Kustošija - Polet SMNM, Zrinski Osječko 1664 - Moslavina, Tomislav D. Andrijevci - Sloga Borovo, te Hrvatski vitez - Slavonija.

19. rujan 2024 03:44