StoryEditor
NogometRUMUNJSKA |

ZADNJA UTAKMICA, ZADNJA MINUTA - POBJEDA Dubrovčanin Adnan Aganović u igri za novo europsko natjecanje, Konferencijsku ligu

Piše Tonči Vlašić
27. svibnja 2021. - 19:18
Adnan Aganović (bijeli dres)Sepsi Osk

Sepsi St. Gheorghe je u zadnjoj minuti zadnje utakmice zadnjeg kola Lige za prvaka Prve rumunjske lige stigao do pobjede protiv zadnjeg Botosania, te je ostvario petu pobjedu u deset završnih kola. Samo je novi / stari prvak CFR Cluj osvojio više bodova od njega u ovom dijelu sezone u koji je s prvog mjesta ušao FCSB (ex. Steaua), te će Sepsi St. Gheorghe, za kojeg igra Dubrovčanin Adnan Aganović, a koji je jedan od njegovih najboljih igrača (nastupio je u 33 od ukupno 40 prvenstvenih utakmica, postigao tri pogotka), ipak imati priliku izboriti nastup u Europi.

Čekaju Aganović i ekipa kako će završiti 'finale' između dva vodeća sastava Lige za ostanak u kojoj su igrali plasirani od 7. do 16. mjesta, a u kojem će igrati Chindia i Vitorul Constanta. Pobjednik će na Sepsi, a uspješniji će izboriti nastup u kvalifikacijama za novo europsko klupsko natjecanje, Konferencijsku ligu.

Sepsi St. Gheorge će iduće sezone igrati na novom stadionu, prekrasnom zdanju, kapaciteta 8.450 gledatelja, stadionu koji zadovoljava najviši rang UEFA natjecanja, a čija je cijena izgradnje bila 15 milijuna eura.

19. lipanj 2021 22:56