StoryEditorOCM
NogometRUMUNJSKA |

ŠTETA, A SVE JE UNATRAG 100 MINUTA IZGLEDALO SAVRŠENO Aganovićev treći pogodak, međutim, Sepsi ipak neće izravno u Europu

Piše Tonči Vlašić
20. svibnja 2021. - 22:48

Adnan Aganović se treći put ove sezone upisao u strijelce, 33-godišnji Dubrovčanin, vezni igrač, jedan je od ključnih igrača Sepsi Sf. Gheorghea. Zatresao je mrežu kod Academice Cinceri za vodstvo u 13. minuti, ali nakon 90 minuta igre utakmicu predzadnjeg, 9. kola Lige za prvaka Rumunjske neće pamtiti po dobru. Poražen je s 2:1, te ništa od izravnog plasmana u Europu, morat će u dodatne kvalifikacije. 

Unatrag 100 minuta Lige za prvaka sve je bilo super, i sve za pet. Aganović i ekipa su vodili kod kuće protiv FCSB (ex. Steaua) s 2:0. Međutim, primili su u završnici dva pogotka, drugi u drugoj minuti sudačke nadoknade, te ostali bez nove pobjede protiv nekadašnjeg prvaka Europe. Prije toga su dobili u gostima CFR Cluj, lidera prvenstva, novog / starog prvaka. Tad se činilo kako će unatoč velikom zaostatku u odnosu na treću Universitateu Craiovu uoči LIge za prvaka, ipak dohvatiti treće mjesto, koje vodi izravno u kvalifikacije za Europsku konferencijsku ligu, novo europsko klupsko natjecanje.  

Međutim, izgubljena dva boda u sudačkoj nadoknadi 8. kola protiv FCSB, sad sva tri od petoplasirane Academice Cinceri... 

Aganović i ekipa su drugi po uspješnosti u Ligi za prvaka, ali bode u oči činjenica kako su osim od petog u gostima izgubili još samo od šestog Botosania, a dobili usred Bukurešta FCSB, dobili i CFR Cluj na njegovom terenu, te uzeli bod trećoj Universitatei Craiova, koju su dobili kod kuće.

Nažalost, velik je bio bodovni zaostatak uoči početka Lige za prvaka iako je Sepsi Sf. Gheorghe imao poraza koliko i FCSB, pobjednik lige, međutim, čak 15 puta je odigrao neodlučeno u 30 kola, dakle, svaku drugu utakmicu. Zbog toga je Ligu za prvaka počeo sa zaostatkom od 10 bodova u odnosu na FCSB, imao devet manje od CFR Cluja, šest manje od Universitatee Craiove.

Aganović je ove sezone nastupio u 32 od 39 prvenstvenih utakmica.

26. travanj 2024 05:45