StoryEditorOCM
NogometRUMUNJSKA

Sepsi OSK poput Hajduka, Dubrovčanin Adnan Aganović obranio Kup, te je i dalje Mister 100 posto!

Piše Tonči Vlašić
24. svibnja 2023. - 22:56

Nije bilo pogodaka nakon 90 minuta igre, nije ni nakon dodatnih pola sata, te su penali odlučivali o pobjedniku Kupa Rumunjske. Sepsi OSK Adnana Aganovića ili Universitatea Craiova? Sepsi OSK je promašio u drugoj seriji, Universitatea u četvrtoj.

U prvoj dodatnoj, šestoj ulupno, nije pogodio 35-godišnji Dubrovčanin. Zar će se na taj način prekinuti njegov niz? Do danas je dobio svako finale, a sad zbog njega poraz? Međutim, nije potom uspio ni Portugalac Jose Gomes u dresu Universitatee, a imao je meč loptu, te je sve otišlo u novu dodatnu seriju. Sad je Sepsi OSK pogodio, ne i sastav iz Craiove. Odahnuo je Aganović. Ne sumnjamo kako mu je bilo teško u trenutku kad nije pogodio penal...

Ali, sad slavi, tj. slave ga navijači Sepsi OSK. Znaju dobro tko je vukao i ove sezone. Aganoviću je ovo bila trideset i druga utakmica. U TOP 5 asistenata je lige. Bez njega se ne može. Vukao je i u kupu. Da nije bilo ozlijeda, igrao bi i više u prvenstvu, te bi ukupne brojke bile još bolje, a i ovako su dobre. Baš dobre.

Ovo je njegov treći trofej s klubom iz Sf. Gheorghea, drugi ove sezone (na početku je uzeo superkup pobjedom protiv prvaka, CFR Cluja, prvi je bio kup prošle sezone). Plus u Rumunjskoj je osvojio jedan kup i sa Steauom, tj. FCSB-om, kako se danas zove bivši europski prvak iz Bukurešta, a jedan kup je uzeo dok je igrao na Cipru. Opet će s Sepsi OSK-om u Europu! I to sad slavi.  

Aganoviću ostaje ‘naljepnica’ Mister 100 posto! Pet finala! Toliko i trofeja! Takva je i ocjena – pet!

27. travanj 2024 02:02