stdClass Object ( [id] => 1131645 [title] => SADA PIVAN NA SAV GLAS, JADRAN PLOČE VOLIN JA Direktor ‘Plavih‘ Petrit Pero Dulaj: ‘Osobno ne volim prosjek, i želim ići naprijed!‘ [alias] => sada-pivan-na-sav-glas-jadran-ploce-volin-ja-direktor-plavih-petrit-pero-dulaj-osobno-ne-volim-prosjek-i-zelim-ici-naprijed [catid] => 364 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Petina, malo, malo više od petine sezone je iza njih, 7 od 34 kola. Vrh drži Hrvatski vitez sa 18 bodova. Jedino je praznih ruku ostao u Pločama zbog Jadrana, koji je drugi, s dva boda manje. Oba sastava su izgubila po jednu utakmicu s tim što je momčad iz Posedarja dobila preostalih šest, a Jadran Luka Ploče pet, dok je jednom odigrao bez pobjednika.

Bio je i prošle sezone drugi, u sezoni u kojoj je nakon ukupno 32 od 34 kola bio vodeći. Neretvanac ga je pretekao u zadnjih 90 minuta sezone. Jadran je bio slobodan, a Neretvanac je pobjedom kod kuće protiv Hrvatskog viteza prvi put u sezoni izbio na prvo mjesto, te slavio naslov prvaka.

Je li Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Jadran Luka Ploče, to prebolio?

- Uf, bio je šok. Ne volim riječ opuštanje u sportu, ali nekako sam dojma kako smo se opustili u zadnjim kolima, točnije nakon pobjede protiv Neretvanca kod kuće kad smo otišli na plus šest. Mislili smo kako je gotovo. Nitko nije očekivao kako će Neretvanac odigrati tako dobro u završnici, kako će biti uspješan i u gostima, te se dogodilo što se dogodilo. Neretvanac je na kraju zasluženo bio prvi.

Ne zaboravlja se potez pločanskog kluba – među prvima je čestitao susjedu, ljutom rivalu, Neretvancu, na naslovu prvaka južne skupine Treće hrvatske lige.

- Postoje tenzije između naša dva kluba, rivalitet, ali samo u danima kad smo suparnici na travnjaku. Ne prije i poslije toga. Svi se dobro znamo, prijatelji smo, te nije bilo razloga, bez obzira što smo doživjeli šok, što smo mi bili gubitnici u tom trenutku, ne čestitati na uspjehu susjedu. Morate znati kako nije bilo prošle sezone presinga kod nas, nitko nije rekao igračima i trenerima: 'E, morate biti prvi!'. Toga nije bilo. Meni je gubitak prvog mjesta pao teško jer smo toliko vremena bili prvi, pa mi nismo bili samo jedno kolo u prvom dijelu sezone na prvom mjestu, a drugi put nakon što je završeno posljednje kolo u kojem smo bili slobodni. Žao mi je prije svega bilo igrača, trenera. Više od 80 posto sezone su bili baš odlični. Nemojte zaboraviti, mi smo prošle sezone bili ekipa koja je postigla najviše pogodaka, a primila najmanje.

S kakvim ste razmišljanjem ušli u novu sezonu, s kojim ciljem?

- Osvojiti što više bodova u ovom prvom dijelu sezone. Nakon toga imamo plan sjesti sa sponzorima, s čelnicima grada, te vidjeti što i kako dalje. Volio bih, ako se momčad opet iskaže, a vjerujem kako hoće, boriti se ove sezone za veći rang, tj. mjesto u jedinstvenoj Trećoj ligi. Ploče su posljednjih nekoliko sezona sredina koja ostvaruje više nego dobre rezultate, koja je u vrhu južne skupine Treće hrvatske lige. Mišljenja sam kako bi idući korak trebao biti taj – jedinstvena Treća hrvatske liga. Osobno ne volim prosjek, i želim ići naprijed.

Međutim, uspjeh na terenu ne osigurava veći rang. Ima li Jadran Luka Ploče uvjete za igranje u jedinstvenoj Trećoj ligi?

- U ovom trenutku ne, ali ne treba nam puno za ispuniti sve što se traži. U tijeku je ishođenje dozvole za natkriti stotinjak mjesta na tribini, a što je jedan od uvjeta. Svlačionica je renovirana. Ove zime, u pauzi prvenstva, riješit ćemo i ostale svlačionice. Imamo teren s umjetnom travom, a taj posao je odrađen za svaku pohvalu. Plan je izgraditi još jednu tribinu, i to iza istočnog gola. Znamo što nam treba. Bez toga ne možemo ništa. Nama je cilj to napraviti i ako ne uspijemo ove sezone napraviti taj korak naprijed. Pazite, samo će dva kluba u jedinstvenu Treću ligu. To nije nešto o čemu razmišlja samo Jadran. Zatim, kad govorimo o aktualnom trenutku kluba ne mogu, a ne spomenuti kako u našoj školi nogometa imamo između 170 i 180 djece. Šest mlađe uzrasnih selekcija se natječe, plus imamo i kategoriju vrtić. S tom djecom radi sedam licenciranih trenera, te još trojica koji su polaznici HNS-ove škole. Na vrhu te piramide je profesor Boris Krstičević. I kad sve to spominjem, sve to je nešto sa čime se ponosi Jadran s tim što nismo završili naš posao, naprotiv, radimo i cilj nam je da sve to bude još i bolje.

---

HVALA NAŠOJ LEGENDI!

Mišo Krstičević, legenda našeg kluba, koji je sa splitskim Hajdukom bio prvak bivše države u kojoj je s Veležom poslije osvojio Kup, koji je s reprezentacijom bivše države osvojio zlato na Mediteranskim igrama u Splitu 1979., bio poslije igračke karijere trener, pamtimo ga kako je vodio i splitske 'Bile', non stop je uz naš klub. Pomaže na razne načine, ništa mu nije teško. Svaka mu čast. Hvala mu. Po tko zna koji put je pokazao ljubav prema svom Jadranu - rekao je Dulaj. 

---

---

image
U novoj svlačionici - Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Ploče
Tonči Vlašić
---

Ako se Jadran Luka Ploče odluči upustiti u bitku za jedinstvenu Treću ligu, tko su vam najveći konkurenti?

- Teško je to reći u ovom trenutku jer ne znam kakva su razmišljanja ostalih, može netko imati jaku momčad, a možda ne može zadovoljiti uvjete ili mu se čini ta jedinstvena Treća liga preveliki zalogaj. Prvenstvo je dugo. Bit će dosta toga jasnije nakon završetka prvog dijela, a pogotovo na početku drugog dijela. Već sam rekao, ovisi koliko ćemo biti mi uspješni u ovom prvom dijelu. Ako i budemo uspješni, pitanje je hoćemo li uspjeti sve posložiti jer je jedinstvena Treća liga, kao što sam već rekao, dosta veći zalogaj od ove južne skupine Treće lige. Zatim, ukoliko se odlučimo za jedinstvenu Treću ligu ne očekujem lagan zadatak na terenu, jer očekujem kako će još nekoliko klubova, u ovom trenutku mi se čini najmanje pet, željeti isto, te će zbog toga naš postojeći igrački kadar morati doživjeti dopune. Ukoliko ne budemo uspješni u prvom dijelu, ili ako ne budemo mogli pozitivno odgovoriti na sve što zahtjeva jedinstvena Treća liga, više ćemo se u drugom dijelu bazirati na naše mladiće, pripremati njih za iduće sezone. Pohvalit ću se kako imamo šest, sedam dobrih juniora, koji će tad sigurno dobiti priliku igrati, te stjecati iskustvo. Uvijek ističem, bez većine domaćih igrača u sastavu, 60 do 70 posto igrača mora biti iz tvog pogona, nema dobre priče, a mi to imamo - podvukao je sportski direktor Jadran Luka Ploče.

---

image
Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Ploče
Tonči Vlašić
---

---

SEMAFOR TREĆA HL - JUG

Poredak: 1. Hrvatski vitez 18 bodova (13:4), 2. Jadran Luka Ploče 16 bodova (17:6), 3. Neretvanac 14 bodova (14:6), 4. Sloga 13 bodova (9:4), 5. RNK Split 11 bodova (13:10), 6. Uskok 11 bodova (10:9), 7. GOŠK Dubrovnik 1919. 11 bodova (8:7), 8. Hrvace 10 bodova (9:6), 9. Zagora 9 bodova (13:12), 10. Junak 9 bodova (9:9), 11. Zadar 8 bodova (10:8), 12. Primorac (BNM) 8 bodova (15:14), 13. Neretva 8 bodova (11:11), 14. OSK 7 bodova (8:12), 15. HRNK Zmaj (M) 7 bodova (5:10), 16. Kamen 6 bodova (4:7), 17. Vodice 5 bodova (8:24), 18. Urania 1 bod (3:19).

8. KOLO

Subota, 2. listopada, Metković: Neretva – HRNK Zmaj (M), Posedarje: Hrvatski vitez – Urania, Vodice: Vodice – Kamen, Hrvace: Hrvace – Zadar, Unešić: Zagora – Uskok, Dubrovnik: GOŠK Dubrovnik 1919. – Jadran Luka Ploče (izravan prijenos na Libertas televiziji), Biograd: Primorac (BNM) – OSK, nedjelja, 3. listopada, Mravince: Sloga – Junak, Split: RNK Split – Neretvanac.

Početak svih utakmica u 15.30 sati.

---

---

NE LEŽI NAM LAPAD, S GOŠKOM SAM TRENIRAO, A ZA JADRAN IGRAO

Kod kuće smo bez greške, dobili smo sve četiri utakmice, postigli 14, a primili 3 pogotka. U gostima, u tri utakmice, pobjeda, remi i poraz. U gostima je svaki bod odličan, te je uoči svakog gostovanja, tako i sad u Dubrovniku, najvažnije ostati neporažen. GOŠK Dubrovnik 1919. ima nekoliko vrlo dobrih igrača, Caput, Cicijelj, vratar Dado Kristić. Znate, dok sam studirao u Dubrovniku, trenirao sam s GOŠK-om, a igrao za Jadran. Tad sam upoznao Kristića, trenirao s njim, a on je sve ove godine standardno dobar na vratima. Prošle sezone smo pobijedili u Dubrovniku 2:0. Bila je to utakmica u kojoj je do sva tri boda mogao i domaćin. Guštali smo zbog tih 2:0 jer tradicionalno nemamo baš puno uspjeha u Dubrovniku. Lapad, kao i teren u Hrvacama, gdje smo upisali ove sezone jedini poraz do danas, nam ne leži. Izgubili smo u Hrvacama i prošle sezone, a da nismo, da smo pobijedili, bilo je to u 30. kolu, mi bi bili na kraju prvi prošle sezone, a ne Neretvanac... Inače, zbog poslovnih obveza moram biti u Zagreb, ali za vrijeme utakmice sam osigurao da sam slobodan, te ću sjesti negdje i pratiti utakmicu iz Dubrovnika u izravno prijenosu na Libertas televiziji. Naravno, bio bi presretan kad bi ponovili prošlu sezonu, uzeli sva tri boda, ali kažem, i bod u gostima je odličan rezultat - rekao je Dulaj.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TREĆA HL - JUG | [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => TREĆA HL - JUG | 1 1 1 1 1 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-10-01 15:37:47 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Tonči Vlašić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-10-01 16:32:46 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2021-10-01 16:29:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 74 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 364 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz nogometa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji [menu-meta_keywords] => nogomet, dubrovačko-neretvanska županija [secure] => 0 [page_title] => Nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/10\/01\/19521064.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/01\/19521060.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/01\/19521062.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ton\u010di Vla\u0161i\u0107","Ton\u010di Vla\u0161i\u0107","Ton\u010di Vla\u0161i\u0107"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Plo\u010de, koji je ujedno \u010dlan Izvr\u0161nog odbora \u017dupanijskog nogometnog saveza Dubrova\u010dko-neretvanskog, te predstavnik istog u Skup\u0161tini Hrvatskog nogometnog saveza\u00a0","Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Plo\u010de","U novoj svla\u010dionici - Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Plo\u010de"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1309","hd_19521064_1920.jpg":"1920x1080","k_19521064_1280.jpg":"1280x1280","k_19521064_1024.jpg":"1024x1024","k_19521064_640.jpg":"640x640","k_19521064_480.jpg":"480x480","k_19521064_340.jpg":"340x340","k_19521064_220.jpg":"220x220","o_19521064_1280.jpg":"1280x872","o_19521064_1024.jpg":"1024x698","o_19521064_640.jpg":"640x436","o_19521064_480.jpg":"480x327","o_19521064_340.jpg":"340x231","o_19521064_220.jpg":"220x149","h_19521064_1280.jpg":"1280x854","h_19521064_1024.jpg":"1024x683","h_19521064_640.jpg":"640x427","h_19521064_480.jpg":"480x320","h_19521064_340.jpg":"340x227","h_19521064_220.jpg":"220x147","pp_19521064_1280.jpg":"1006x1280","pp_19521064_1024.jpg":"805x1024","pp_19521064_640.jpg":"503x640","pp_19521064_480.jpg":"377x480","pp_19521064_340.jpg":"267x340","pp_19521064_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1309","hd_19521060_1920.jpg":"1920x1080","k_19521060_1280.jpg":"1280x1280","k_19521060_1024.jpg":"1024x1024","k_19521060_640.jpg":"640x640","k_19521060_480.jpg":"480x480","k_19521060_340.jpg":"340x340","k_19521060_220.jpg":"220x220","o_19521060_1280.jpg":"1280x872","o_19521060_1024.jpg":"1024x698","o_19521060_640.jpg":"640x436","o_19521060_480.jpg":"480x327","o_19521060_340.jpg":"340x231","o_19521060_220.jpg":"220x149","h_19521060_1280.jpg":"1280x854","h_19521060_1024.jpg":"1024x683","h_19521060_640.jpg":"640x427","h_19521060_480.jpg":"480x320","h_19521060_340.jpg":"340x227","h_19521060_220.jpg":"220x147","pp_19521060_1280.jpg":"1006x1280","pp_19521060_1024.jpg":"805x1024","pp_19521060_640.jpg":"503x640","pp_19521060_480.jpg":"377x480","pp_19521060_340.jpg":"267x340","pp_19521060_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1049","hd_19521062_1920.jpg":"1920x1080","k_19521062_1280.jpg":"1280x1280","k_19521062_1024.jpg":"1024x1024","k_19521062_640.jpg":"640x640","k_19521062_480.jpg":"480x480","k_19521062_340.jpg":"340x340","k_19521062_220.jpg":"220x220","o_19521062_1280.jpg":"1280x699","o_19521062_1024.jpg":"1024x559","o_19521062_640.jpg":"640x349","o_19521062_480.jpg":"480x262","o_19521062_340.jpg":"340x185","o_19521062_220.jpg":"220x120","h_19521062_1280.jpg":"1280x854","h_19521062_1024.jpg":"1024x683","h_19521062_640.jpg":"640x427","h_19521062_480.jpg":"480x320","h_19521062_340.jpg":"340x227","h_19521062_220.jpg":"220x147","pp_19521062_1280.jpg":"1006x1280","pp_19521062_1024.jpg":"805x1024","pp_19521062_640.jpg":"503x640","pp_19521062_480.jpg":"377x480","pp_19521062_340.jpg":"267x340","pp_19521062_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 364 [name] => Nogomet [alias] => nogomet [description] => [parent] => 321 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"318","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8117045 Threads: 5 Questions: 1610391919 Slow queries: 4930527 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112794418 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '246' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dubrovnik/sport/nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 364 [name] => Nogomet [alias] => nogomet [parent] => 321 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dubrovnik/sport/nogomet ) ) [link] => /dubrovnik/sport/nogomet/sada-pivan-na-sav-glas-jadran-ploce-volin-ja-direktor-plavih-petrit-pero-dulaj-osobno-ne-volim-prosjek-i-zelim-ici-naprijed-1131645 [printLink] => /dubrovnik/sport/nogomet/sada-pivan-na-sav-glas-jadran-ploce-volin-ja-direktor-plavih-petrit-pero-dulaj-osobno-ne-volim-prosjek-i-zelim-ici-naprijed-1131645?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 616252 [name] => NOGOMETNI KLUB JADRAN LUKA PLOČE [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-08-28 11:53:07 [main_article_id] => 0 [alias] => nogometni-klub-jadran-luka-ploce [link] => /tag/nogometni-klub-jadran-luka-ploce ) [1] => stdClass Object ( [id] => 651410 [name] => PETRIT PERO DULAJ [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-10-01 18:30:07 [main_article_id] => 0 [alias] => petrit-pero-dulaj [link] => /tag/petrit-pero-dulaj ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TREĆA HL - JUG | [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => SADA PIVAN NA SAV GLAS, JADRAN PLOČE VOLIN JA Direktor ‘Plavih‘ Petrit Pero Dulaj: ‘Osobno ne volim prosjek, i želim ići naprijed!‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-20-05-59-39-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/01/19521064.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tonči Vlašić [mainImageDesc] => Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Ploče, koji je ujedno član Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog, te predstavnik istog u Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza  [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/01/19521064.jpg [title] => Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Ploče, koji je ujedno član Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog, te predstavnik istog u Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza  Tonči Vlašić ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/01/19521060.jpg [title] => Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Ploče Tonči Vlašić ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/01/19521062.jpg [title] => U novoj svlačionici - Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Ploče Tonči Vlašić ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Petina, malo, malo više od petine sezone je iza njih, 7 od 34 kola. Vrh drži Hrvatski vitez sa 18 bodova. Jedino je praznih ruku ostao u Pločama zbog Jadrana, koji je drugi, s dva boda manje. Oba sastava su izgubila po jednu utakmicu s tim što je momčad iz Posedarja dobila preostalih šest, a Jadran Luka Ploče pet, dok je jednom odigrao bez pobjednika.

Bio je i prošle sezone drugi, u sezoni u kojoj je nakon ukupno 32 od 34 kola bio vodeći. Neretvanac ga je pretekao u zadnjih 90 minuta sezone. Jadran je bio slobodan, a Neretvanac je pobjedom kod kuće protiv Hrvatskog viteza prvi put u sezoni izbio na prvo mjesto, te slavio naslov prvaka.

Je li Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Jadran Luka Ploče, to prebolio?

- Uf, bio je šok. Ne volim riječ opuštanje u sportu, ali nekako sam dojma kako smo se opustili u zadnjim kolima, točnije nakon pobjede protiv Neretvanca kod kuće kad smo otišli na plus šest. Mislili smo kako je gotovo. Nitko nije očekivao kako će Neretvanac odigrati tako dobro u završnici, kako će biti uspješan i u gostima, te se dogodilo što se dogodilo. Neretvanac je na kraju zasluženo bio prvi.

Ne zaboravlja se potez pločanskog kluba – među prvima je čestitao susjedu, ljutom rivalu, Neretvancu, na naslovu prvaka južne skupine Treće hrvatske lige.

- Postoje tenzije između naša dva kluba, rivalitet, ali samo u danima kad smo suparnici na travnjaku. Ne prije i poslije toga. Svi se dobro znamo, prijatelji smo, te nije bilo razloga, bez obzira što smo doživjeli šok, što smo mi bili gubitnici u tom trenutku, ne čestitati na uspjehu susjedu. Morate znati kako nije bilo prošle sezone presinga kod nas, nitko nije rekao igračima i trenerima: 'E, morate biti prvi!'. Toga nije bilo. Meni je gubitak prvog mjesta pao teško jer smo toliko vremena bili prvi, pa mi nismo bili samo jedno kolo u prvom dijelu sezone na prvom mjestu, a drugi put nakon što je završeno posljednje kolo u kojem smo bili slobodni. Žao mi je prije svega bilo igrača, trenera. Više od 80 posto sezone su bili baš odlični. Nemojte zaboraviti, mi smo prošle sezone bili ekipa koja je postigla najviše pogodaka, a primila najmanje.

S kakvim ste razmišljanjem ušli u novu sezonu, s kojim ciljem?

- Osvojiti što više bodova u ovom prvom dijelu sezone. Nakon toga imamo plan sjesti sa sponzorima, s čelnicima grada, te vidjeti što i kako dalje. Volio bih, ako se momčad opet iskaže, a vjerujem kako hoće, boriti se ove sezone za veći rang, tj. mjesto u jedinstvenoj Trećoj ligi. Ploče su posljednjih nekoliko sezona sredina koja ostvaruje više nego dobre rezultate, koja je u vrhu južne skupine Treće hrvatske lige. Mišljenja sam kako bi idući korak trebao biti taj – jedinstvena Treća hrvatske liga. Osobno ne volim prosjek, i želim ići naprijed.

Međutim, uspjeh na terenu ne osigurava veći rang. Ima li Jadran Luka Ploče uvjete za igranje u jedinstvenoj Trećoj ligi?

- U ovom trenutku ne, ali ne treba nam puno za ispuniti sve što se traži. U tijeku je ishođenje dozvole za natkriti stotinjak mjesta na tribini, a što je jedan od uvjeta. Svlačionica je renovirana. Ove zime, u pauzi prvenstva, riješit ćemo i ostale svlačionice. Imamo teren s umjetnom travom, a taj posao je odrađen za svaku pohvalu. Plan je izgraditi još jednu tribinu, i to iza istočnog gola. Znamo što nam treba. Bez toga ne možemo ništa. Nama je cilj to napraviti i ako ne uspijemo ove sezone napraviti taj korak naprijed. Pazite, samo će dva kluba u jedinstvenu Treću ligu. To nije nešto o čemu razmišlja samo Jadran. Zatim, kad govorimo o aktualnom trenutku kluba ne mogu, a ne spomenuti kako u našoj školi nogometa imamo između 170 i 180 djece. Šest mlađe uzrasnih selekcija se natječe, plus imamo i kategoriju vrtić. S tom djecom radi sedam licenciranih trenera, te još trojica koji su polaznici HNS-ove škole. Na vrhu te piramide je profesor Boris Krstičević. I kad sve to spominjem, sve to je nešto sa čime se ponosi Jadran s tim što nismo završili naš posao, naprotiv, radimo i cilj nam je da sve to bude još i bolje.

---

HVALA NAŠOJ LEGENDI!

Mišo Krstičević, legenda našeg kluba, koji je sa splitskim Hajdukom bio prvak bivše države u kojoj je s Veležom poslije osvojio Kup, koji je s reprezentacijom bivše države osvojio zlato na Mediteranskim igrama u Splitu 1979., bio poslije igračke karijere trener, pamtimo ga kako je vodio i splitske 'Bile', non stop je uz naš klub. Pomaže na razne načine, ništa mu nije teško. Svaka mu čast. Hvala mu. Po tko zna koji put je pokazao ljubav prema svom Jadranu - rekao je Dulaj. 

---

---

image
U novoj svlačionici - Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Ploče
Tonči Vlašić
---

Ako se Jadran Luka Ploče odluči upustiti u bitku za jedinstvenu Treću ligu, tko su vam najveći konkurenti?

- Teško je to reći u ovom trenutku jer ne znam kakva su razmišljanja ostalih, može netko imati jaku momčad, a možda ne može zadovoljiti uvjete ili mu se čini ta jedinstvena Treća liga preveliki zalogaj. Prvenstvo je dugo. Bit će dosta toga jasnije nakon završetka prvog dijela, a pogotovo na početku drugog dijela. Već sam rekao, ovisi koliko ćemo biti mi uspješni u ovom prvom dijelu. Ako i budemo uspješni, pitanje je hoćemo li uspjeti sve posložiti jer je jedinstvena Treća liga, kao što sam već rekao, dosta veći zalogaj od ove južne skupine Treće lige. Zatim, ukoliko se odlučimo za jedinstvenu Treću ligu ne očekujem lagan zadatak na terenu, jer očekujem kako će još nekoliko klubova, u ovom trenutku mi se čini najmanje pet, željeti isto, te će zbog toga naš postojeći igrački kadar morati doživjeti dopune. Ukoliko ne budemo uspješni u prvom dijelu, ili ako ne budemo mogli pozitivno odgovoriti na sve što zahtjeva jedinstvena Treća liga, više ćemo se u drugom dijelu bazirati na naše mladiće, pripremati njih za iduće sezone. Pohvalit ću se kako imamo šest, sedam dobrih juniora, koji će tad sigurno dobiti priliku igrati, te stjecati iskustvo. Uvijek ističem, bez većine domaćih igrača u sastavu, 60 do 70 posto igrača mora biti iz tvog pogona, nema dobre priče, a mi to imamo - podvukao je sportski direktor Jadran Luka Ploče.

---

image
Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Ploče
Tonči Vlašić
---

---

SEMAFOR TREĆA HL - JUG

Poredak: 1. Hrvatski vitez 18 bodova (13:4), 2. Jadran Luka Ploče 16 bodova (17:6), 3. Neretvanac 14 bodova (14:6), 4. Sloga 13 bodova (9:4), 5. RNK Split 11 bodova (13:10), 6. Uskok 11 bodova (10:9), 7. GOŠK Dubrovnik 1919. 11 bodova (8:7), 8. Hrvace 10 bodova (9:6), 9. Zagora 9 bodova (13:12), 10. Junak 9 bodova (9:9), 11. Zadar 8 bodova (10:8), 12. Primorac (BNM) 8 bodova (15:14), 13. Neretva 8 bodova (11:11), 14. OSK 7 bodova (8:12), 15. HRNK Zmaj (M) 7 bodova (5:10), 16. Kamen 6 bodova (4:7), 17. Vodice 5 bodova (8:24), 18. Urania 1 bod (3:19).

8. KOLO

Subota, 2. listopada, Metković: Neretva – HRNK Zmaj (M), Posedarje: Hrvatski vitez – Urania, Vodice: Vodice – Kamen, Hrvace: Hrvace – Zadar, Unešić: Zagora – Uskok, Dubrovnik: GOŠK Dubrovnik 1919. – Jadran Luka Ploče (izravan prijenos na Libertas televiziji), Biograd: Primorac (BNM) – OSK, nedjelja, 3. listopada, Mravince: Sloga – Junak, Split: RNK Split – Neretvanac.

Početak svih utakmica u 15.30 sati.

---

---

NE LEŽI NAM LAPAD, S GOŠKOM SAM TRENIRAO, A ZA JADRAN IGRAO

Kod kuće smo bez greške, dobili smo sve četiri utakmice, postigli 14, a primili 3 pogotka. U gostima, u tri utakmice, pobjeda, remi i poraz. U gostima je svaki bod odličan, te je uoči svakog gostovanja, tako i sad u Dubrovniku, najvažnije ostati neporažen. GOŠK Dubrovnik 1919. ima nekoliko vrlo dobrih igrača, Caput, Cicijelj, vratar Dado Kristić. Znate, dok sam studirao u Dubrovniku, trenirao sam s GOŠK-om, a igrao za Jadran. Tad sam upoznao Kristića, trenirao s njim, a on je sve ove godine standardno dobar na vratima. Prošle sezone smo pobijedili u Dubrovniku 2:0. Bila je to utakmica u kojoj je do sva tri boda mogao i domaćin. Guštali smo zbog tih 2:0 jer tradicionalno nemamo baš puno uspjeha u Dubrovniku. Lapad, kao i teren u Hrvacama, gdje smo upisali ove sezone jedini poraz do danas, nam ne leži. Izgubili smo u Hrvacama i prošle sezone, a da nismo, da smo pobijedili, bilo je to u 30. kolu, mi bi bili na kraju prvi prošle sezone, a ne Neretvanac... Inače, zbog poslovnih obveza moram biti u Zagreb, ali za vrijeme utakmice sam osigurao da sam slobodan, te ću sjesti negdje i pratiti utakmicu iz Dubrovnika u izravno prijenosu na Libertas televiziji. Naravno, bio bi presretan kad bi ponovili prošlu sezonu, uzeli sva tri boda, ali kažem, i bod u gostima je odličan rezultat - rekao je Dulaj.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tonči Vlašić Tonči Vlašić Tonči Vlašić
Tonči Vlašić
Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Ploče, koji je ujedno član Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog, te predstavnik istog u Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza 
Tonči Vlašić
Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Ploče
Tonči Vlašić
U novoj svlačionici - Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Ploče
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/sport/nogomet/sada-pivan-na-sav-glas-jadran-ploce-volin-ja-direktor-plavih-petrit-pero-dulaj-osobno-ne-volim-prosjek-i-zelim-ici-naprijed-1131645 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=797adcef8fa9bde5b448598aa114c4235b6c65d1 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=SADA+PIVAN+NA+SAV+GLAS%2C+JADRAN+PLO%C4%8CE+VOLIN+JA+Direktor+%E2%80%98Plavih%E2%80%98+Petrit+Pero+Dulaj%3A+%E2%80%98Osobno+ne+volim+prosjek%2C+i+%C5%BEelim+i%C4%87i+naprijed%21%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdubrovnik%2Fsport%2Fnogomet%2Fsada-pivan-na-sav-glas-jadran-ploce-volin-ja-direktor-plavih-petrit-pero-dulaj-osobno-ne-volim-prosjek-i-zelim-ici-naprijed-1131645 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdubrovnik%2Fsport%2Fnogomet%2Fsada-pivan-na-sav-glas-jadran-ploce-volin-ja-direktor-plavih-petrit-pero-dulaj-osobno-ne-volim-prosjek-i-zelim-ici-naprijed-1131645 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TREĆA HL - JUG | [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
NogometTREĆA HL - JUG |

SADA PIVAN NA SAV GLAS, JADRAN PLOČE VOLIN JA Direktor ‘Plavih‘ Petrit Pero Dulaj: ‘Osobno ne volim prosjek, i želim ići naprijed!‘

Piše Tonči Vlašić
1. listopada 2021. - 18:29
Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Ploče, koji je ujedno član Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog, te predstavnik istog u Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza Tonči Vlašić

Petina, malo, malo više od petine sezone je iza njih, 7 od 34 kola. Vrh drži Hrvatski vitez sa 18 bodova. Jedino je praznih ruku ostao u Pločama zbog Jadrana, koji je drugi, s dva boda manje. Oba sastava su izgubila po jednu utakmicu s tim što je momčad iz Posedarja dobila preostalih šest, a Jadran Luka Ploče pet, dok je jednom odigrao bez pobjednika.

Bio je i prošle sezone drugi, u sezoni u kojoj je nakon ukupno 32 od 34 kola bio vodeći. Neretvanac ga je pretekao u zadnjih 90 minuta sezone. Jadran je bio slobodan, a Neretvanac je pobjedom kod kuće protiv Hrvatskog viteza prvi put u sezoni izbio na prvo mjesto, te slavio naslov prvaka.

Je li Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Jadran Luka Ploče, to prebolio?

- Uf, bio je šok. Ne volim riječ opuštanje u sportu, ali nekako sam dojma kako smo se opustili u zadnjim kolima, točnije nakon pobjede protiv Neretvanca kod kuće kad smo otišli na plus šest. Mislili smo kako je gotovo. Nitko nije očekivao kako će Neretvanac odigrati tako dobro u završnici, kako će biti uspješan i u gostima, te se dogodilo što se dogodilo. Neretvanac je na kraju zasluženo bio prvi.

Ne zaboravlja se potez pločanskog kluba – među prvima je čestitao susjedu, ljutom rivalu, Neretvancu, na naslovu prvaka južne skupine Treće hrvatske lige.

- Postoje tenzije između naša dva kluba, rivalitet, ali samo u danima kad smo suparnici na travnjaku. Ne prije i poslije toga. Svi se dobro znamo, prijatelji smo, te nije bilo razloga, bez obzira što smo doživjeli šok, što smo mi bili gubitnici u tom trenutku, ne čestitati na uspjehu susjedu. Morate znati kako nije bilo prošle sezone presinga kod nas, nitko nije rekao igračima i trenerima: 'E, morate biti prvi!'. Toga nije bilo. Meni je gubitak prvog mjesta pao teško jer smo toliko vremena bili prvi, pa mi nismo bili samo jedno kolo u prvom dijelu sezone na prvom mjestu, a drugi put nakon što je završeno posljednje kolo u kojem smo bili slobodni. Žao mi je prije svega bilo igrača, trenera. Više od 80 posto sezone su bili baš odlični. Nemojte zaboraviti, mi smo prošle sezone bili ekipa koja je postigla najviše pogodaka, a primila najmanje.

S kakvim ste razmišljanjem ušli u novu sezonu, s kojim ciljem?

- Osvojiti što više bodova u ovom prvom dijelu sezone. Nakon toga imamo plan sjesti sa sponzorima, s čelnicima grada, te vidjeti što i kako dalje. Volio bih, ako se momčad opet iskaže, a vjerujem kako hoće, boriti se ove sezone za veći rang, tj. mjesto u jedinstvenoj Trećoj ligi. Ploče su posljednjih nekoliko sezona sredina koja ostvaruje više nego dobre rezultate, koja je u vrhu južne skupine Treće hrvatske lige. Mišljenja sam kako bi idući korak trebao biti taj – jedinstvena Treća hrvatske liga. Osobno ne volim prosjek, i želim ići naprijed.

Međutim, uspjeh na terenu ne osigurava veći rang. Ima li Jadran Luka Ploče uvjete za igranje u jedinstvenoj Trećoj ligi?

- U ovom trenutku ne, ali ne treba nam puno za ispuniti sve što se traži. U tijeku je ishođenje dozvole za natkriti stotinjak mjesta na tribini, a što je jedan od uvjeta. Svlačionica je renovirana. Ove zime, u pauzi prvenstva, riješit ćemo i ostale svlačionice. Imamo teren s umjetnom travom, a taj posao je odrađen za svaku pohvalu. Plan je izgraditi još jednu tribinu, i to iza istočnog gola. Znamo što nam treba. Bez toga ne možemo ništa. Nama je cilj to napraviti i ako ne uspijemo ove sezone napraviti taj korak naprijed. Pazite, samo će dva kluba u jedinstvenu Treću ligu. To nije nešto o čemu razmišlja samo Jadran. Zatim, kad govorimo o aktualnom trenutku kluba ne mogu, a ne spomenuti kako u našoj školi nogometa imamo između 170 i 180 djece. Šest mlađe uzrasnih selekcija se natječe, plus imamo i kategoriju vrtić. S tom djecom radi sedam licenciranih trenera, te još trojica koji su polaznici HNS-ove škole. Na vrhu te piramide je profesor Boris Krstičević. I kad sve to spominjem, sve to je nešto sa čime se ponosi Jadran s tim što nismo završili naš posao, naprotiv, radimo i cilj nam je da sve to bude još i bolje.

HVALA NAŠOJ LEGENDI!

Mišo Krstičević, legenda našeg kluba, koji je sa splitskim Hajdukom bio prvak bivše države u kojoj je s Veležom poslije osvojio Kup, koji je s reprezentacijom bivše države osvojio zlato na Mediteranskim igrama u Splitu 1979., bio poslije igračke karijere trener, pamtimo ga kako je vodio i splitske 'Bile', non stop je uz naš klub. Pomaže na razne načine, ništa mu nije teško. Svaka mu čast. Hvala mu. Po tko zna koji put je pokazao ljubav prema svom Jadranu - rekao je Dulaj. 

image
U novoj svlačionici - Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Ploče
Tonči Vlašić

Ako se Jadran Luka Ploče odluči upustiti u bitku za jedinstvenu Treću ligu, tko su vam najveći konkurenti?

- Teško je to reći u ovom trenutku jer ne znam kakva su razmišljanja ostalih, može netko imati jaku momčad, a možda ne može zadovoljiti uvjete ili mu se čini ta jedinstvena Treća liga preveliki zalogaj. Prvenstvo je dugo. Bit će dosta toga jasnije nakon završetka prvog dijela, a pogotovo na početku drugog dijela. Već sam rekao, ovisi koliko ćemo biti mi uspješni u ovom prvom dijelu. Ako i budemo uspješni, pitanje je hoćemo li uspjeti sve posložiti jer je jedinstvena Treća liga, kao što sam već rekao, dosta veći zalogaj od ove južne skupine Treće lige. Zatim, ukoliko se odlučimo za jedinstvenu Treću ligu ne očekujem lagan zadatak na terenu, jer očekujem kako će još nekoliko klubova, u ovom trenutku mi se čini najmanje pet, željeti isto, te će zbog toga naš postojeći igrački kadar morati doživjeti dopune. Ukoliko ne budemo uspješni u prvom dijelu, ili ako ne budemo mogli pozitivno odgovoriti na sve što zahtjeva jedinstvena Treća liga, više ćemo se u drugom dijelu bazirati na naše mladiće, pripremati njih za iduće sezone. Pohvalit ću se kako imamo šest, sedam dobrih juniora, koji će tad sigurno dobiti priliku igrati, te stjecati iskustvo. Uvijek ističem, bez većine domaćih igrača u sastavu, 60 do 70 posto igrača mora biti iz tvog pogona, nema dobre priče, a mi to imamo - podvukao je sportski direktor Jadran Luka Ploče.

image
Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Ploče
Tonči Vlašić
SEMAFOR TREĆA HL - JUG

Poredak: 1. Hrvatski vitez 18 bodova (13:4), 2. Jadran Luka Ploče 16 bodova (17:6), 3. Neretvanac 14 bodova (14:6), 4. Sloga 13 bodova (9:4), 5. RNK Split 11 bodova (13:10), 6. Uskok 11 bodova (10:9), 7. GOŠK Dubrovnik 1919. 11 bodova (8:7), 8. Hrvace 10 bodova (9:6), 9. Zagora 9 bodova (13:12), 10. Junak 9 bodova (9:9), 11. Zadar 8 bodova (10:8), 12. Primorac (BNM) 8 bodova (15:14), 13. Neretva 8 bodova (11:11), 14. OSK 7 bodova (8:12), 15. HRNK Zmaj (M) 7 bodova (5:10), 16. Kamen 6 bodova (4:7), 17. Vodice 5 bodova (8:24), 18. Urania 1 bod (3:19).

8. KOLO

Subota, 2. listopada, Metković: Neretva – HRNK Zmaj (M), Posedarje: Hrvatski vitez – Urania, Vodice: Vodice – Kamen, Hrvace: Hrvace – Zadar, Unešić: Zagora – Uskok, Dubrovnik: GOŠK Dubrovnik 1919. – Jadran Luka Ploče (izravan prijenos na Libertas televiziji), Biograd: Primorac (BNM) – OSK, nedjelja, 3. listopada, Mravince: Sloga – Junak, Split: RNK Split – Neretvanac.

Početak svih utakmica u 15.30 sati.

NE LEŽI NAM LAPAD, S GOŠKOM SAM TRENIRAO, A ZA JADRAN IGRAO

Kod kuće smo bez greške, dobili smo sve četiri utakmice, postigli 14, a primili 3 pogotka. U gostima, u tri utakmice, pobjeda, remi i poraz. U gostima je svaki bod odličan, te je uoči svakog gostovanja, tako i sad u Dubrovniku, najvažnije ostati neporažen. GOŠK Dubrovnik 1919. ima nekoliko vrlo dobrih igrača, Caput, Cicijelj, vratar Dado Kristić. Znate, dok sam studirao u Dubrovniku, trenirao sam s GOŠK-om, a igrao za Jadran. Tad sam upoznao Kristića, trenirao s njim, a on je sve ove godine standardno dobar na vratima. Prošle sezone smo pobijedili u Dubrovniku 2:0. Bila je to utakmica u kojoj je do sva tri boda mogao i domaćin. Guštali smo zbog tih 2:0 jer tradicionalno nemamo baš puno uspjeha u Dubrovniku. Lapad, kao i teren u Hrvacama, gdje smo upisali ove sezone jedini poraz do danas, nam ne leži. Izgubili smo u Hrvacama i prošle sezone, a da nismo, da smo pobijedili, bilo je to u 30. kolu, mi bi bili na kraju prvi prošle sezone, a ne Neretvanac... Inače, zbog poslovnih obveza moram biti u Zagreb, ali za vrijeme utakmice sam osigurao da sam slobodan, te ću sjesti negdje i pratiti utakmicu iz Dubrovnika u izravno prijenosu na Libertas televiziji. Naravno, bio bi presretan kad bi ponovili prošlu sezonu, uzeli sva tri boda, ali kažem, i bod u gostima je odličan rezultat - rekao je Dulaj.

20. svibanj 2024 07:59