StoryEditorOCM
NogometDOZNALI SMO NOVA DVA SUDIONIKA ČETVRTFINALA ŽUPANIJSKOG KUPA

Penali na oba terena, na jednom slavio domaćin, a na drugom gost

Piše Tonči Vlašić
5. ožujka 2024. - 17:44

Dva puta penali ovog utorka. Na Lastovu je Omladinac izbacio Hajduka 1932. s 5:4 nakon što je poslije 90 minuta igre bilo 3:3, a u Čilipima pobjeda GOŠK Dubrovnik 1919. 5:3 protiv Konavljanina. Nije bilo pogodaka.

SUPER ZANIMLJIVO NA LASTOVU

Napokon se igralo na Lastovu, Hajduk 1932. je stigao katamaranom i već u 2. minuti imao 2:0 vodstvo protiv domaćina. Goran Rubeša je pogodio u 1. i 2. minuti! Zatim je pogađao domaćin – Zdenko Barbić je prepolovio zaostatak u 20. minuti, Luka Pejović je u 33. izjednačio rezultat, a u nastavku, u 68. minuti – Omladinac je pogotkom Davida Katića poveo 3:2. Hajduk 1932. je izjednačio u 90. minuti i to iz kaznenog udarca (Dino Šeparović), te su odlučivali penali tko će u četvrtfinale.

Omladinac je penale izvodio za pet (David Katić, Ante Pavličević, Robert Eric Antica, Leone Katić i Luka Borković), a za Hajduk 1932. su pogodila prva četiri izvođača (Dino Šeparović, Ante Šeparović, Antonio Mušić i Boris Tulić), ali ne i peti (Goran Rubeša) - 5:4 za domaćina.

Tako su se Omladinac i GOŠK Dubrovnik 1919. plasirali u četvrtfinale Županijskog kupa. Ranije su isto uspjeli BŠK Zmaj, Ponikve, Župa dubrovačka i Orebić. Tko će još među osam? Trebaju igrati ONK Metković – Neretva, te Neretvanac – Jadran Luka Ploče.

I prije nego se odigraju utakmice u Metkoviću, na Štruvinu, te u Opuzenu, na Podvornici, doznat ćemo tko protiv koga u četvrtfinalu. Ždrijeb je u srijedu, 6. Ožujka, s početkom u 16 sati u dubrovačkoj Sportskoj dvorani u Gospinom polju.

U četvrtfinalu se ne mogu ogledati sastavi iz istih skupina, dakle, ne mogu se sastat BŠK Zmaj i Omladinac, zatim Župa dubrovačka i GOŠK Dubrovnik 1919., kao ni Ponikve i Orebić, a neće u idućem krugu jedan kontra drugog ni pobjednici preostala dva para budući su ista skupina, Dolina Neretve.

USKORO OPŠIRNIJE KONAVLJANIN – GOŠK DUBROVNIK 1919.

27. travanj 2024 04:03