StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP

‘Plava makinja‘ slavi na Podvornici, izbacila je branitelja naslova, najuspješniji klub Dubrovačko-neretvanske županije posljednjih nekoliko sezona!

Piše Tonči Vlašić
19. ožujka 2024. - 17:48
Županijski nogometni kup, Opuzen: Neretvanac - Jadran Luka Ploče 3:0 (Neretvanac je poveo iz kaznenog udarca)Tonči Vlašić/

Neretvanac ovog proljeća ne zna za poraz, i ne samo to, u pet utakmica je bez primljenog pogotka. U četiri prvenstvene je ostvario tri pobjede i neodlučan rezultat, tri pobjede u nizu, a sad je na to nadovezao kup uspjeh, i to kakav. Dobio je na svom terenu najuspješniju momčad županije, Jadran Luka Ploče, sastav koji je branio naslov pobjednika Županijskog kupa, koji je ove sezone igrao osminu finala, bio među 16 najboljih, igrao kod kuće protiv splitskog Hajduka. Nezaboravna je to utakmica, prva povijesna protiv jednog prvoligaša, i prva službena protiv splitskog velikana u kojoj je dugo, dugo živio san o prolasku dalje.

Neretvanac također pamti lijepe dana u Hrvatskom kupu. I on je igrao protiv prvoligaša, Istra 1961. je bila njegov gost prije osam godina. Poraz 1:3. Dino Deak je u 61. minuti prepolovio zaostatak, pogodio za 1:2. Ali, nije uspjela ‘Plava makinja‘ iznenaditi. Prvoligaš je slavio s 1:3, te otišao u osminu finala.

Uglavnom, pobjeda u Županijskom kupu donosi priliku iskočiti, igrati utakmicu protiv najboljih hrvatskih klubova… Zna to i Konavljanin, zna i BŠK Zmaj, zna i GOŠK Dubrovnik 1919. 

Neretvanac i Jadran Luka Ploče su trenutno dva najuspješnija kluba najjužnije županije. Neretvanac je četvrtoligaš, Jadran Luka Ploče trećeligaš. Neretvanac je slavio s 3:0. Povela je ‘Plava makinja‘ iz kaznenog udarca. Ivan Zubac je bio strijelac u 16. minuti. U nastavku Dino Deak je u 54. minuti poduplao prednost domaćina, a u 83. minuti točka na ‘i‘. Strijelac je bio Ante Gagula.

Pločani nisu realizirali kazneni udarac u 81. minuti. Udarac Ivana Čepa obranio je vratar Neretvanca Ante Bačić. 

image

Županijski nogometni kup, Opuzen: Neretvanac - Jadran Luka Ploče 3:0

Tonči Vlašić/
image

Županijski nogometni kup, Opuzen: Neretvanac - Jadran Luka Ploče 3:0

Tonči Vlašić/
image

Županijski nogometni kup, Opuzen: Neretvanac - Jadran Luka Ploče 3:0 (startnih jedanaest Neretvanca)

Tonči Vlašić/

Ponikve, lider Druge županijske lige, šestog ranga, ugostit će tako Neretvanac na stonskoj Batali u četvrtfinalu Županijskog kupa. Već se zna jedan polufinalist, to je BŠK Zmaj, koji je svladao Orebić 2:1. U četvrtfinalu još igraju Omladinac - Župa dubrovačka, dok će GOŠK Dubrovnik 1919. suparnika doznati nakon što se sutra, u srijedu, 20. ožujka, odigra utakmica ONK Metković - Neretva. Ukoliko pobijedi ONK Metković, tad dubrovački sastav putuje u Metković, a ukoliko bude uspješna Neretva, tad je GOŠK Dubrovnik 1919. domaćin. 

27. travanj 2024 00:33