StoryEditorOCM
NogometSRIJEDA

Prvo ćemo doznati tko će igrati finale Županijskog kupa, a zatim tko je pobjednik Kupa Hrvatske i Europske lige

Piše Tonči Vlašić
22. svibnja 2024. - 09:35
Župa dubrovačka i BŠK Zmaj su domaćini u polufinalu Županijskog kupa. Ovog proljeća je Župa dubrovačka za bodove bila bolja od BŠK Zmaj s 3:0Tonči Vlašić/

Na Rujevici od 18 sati, MAXSport izravno prenosi ogled, počinje uzvrat finala hrvatskog kupa. Bez pogodaka je završila prva utakmica u Maksimiru, a vrijedi pravilo gol u gostima. Dakle, ako večeras Dinamo postigne pogodak, Rijeka mora jedan više. Ukoliko opet ne bude pogodaka pobjednika će odlučiti s bijele točke. Rijeka želi po sedmi, a Dinamo po sedamnaesti put podići Rabuzinovo sunce. 

Od 17 sati ove srijede na Taranteli i na Zlinju počinju polufinala Županijskog kupa. Neretvanac je gost Župe dubrovačke, a BŠK Zmaj će ugostiti GOŠK Dubrovnik 1919.

Jedna utakmica odlučuje, nema produžetaka ako ne bude pobjednika nakon 90 minuta igre. Odmah penali. Petoligaši su domaćini, četvrtoligaši gosti. Župa dubrovačka jedina nikad nije osvojila Županijski kup. Najveći uspjeh joj je finale 2021. godine, i to baš protiv Neretvanca, koji je na Lapadu bio uspješniji sa 6:2. Bila je to sezona u kojoj je klub iz Opuzena bio pobjednik južne skupine Treće hrvatske lige. Župa dubrovačka je kolo prije kraja Prve županijske lige vodeći sastav, u zadnjem kolu je gost ONK Metković. Ukoliko ne pobijedi tad Konavljanin, koji dočekuje Gusara, ima priliku biti prvi. Župa dubrovačka i Konavljanin su bodovno poravnati, ali momčad s Tarantele je bolja u međusobnim ogledima jer je dobila ove sezone obje utakmice.

Neretvanac je pet puta osvajao Županijski kup, kao i BŠK Zmaj, dok je dubrovački klub, nakon fuzije, jednom bio pobjednik. GOŠK Dubrovnik 1919. se nalazi na trinaestom mjestu četvrtog ranga, ostanak je osigurao. BŠK Zmaj je trenutno osmi u Prvoj ŽNL. Gosti su u oba polufinala Županijskog kupa u ulozi favorita, domaćini sanjaju iznenađenje.

I nakon što doznamo finaliste Županijskog kupa, potom pobjednika Kupa Hrvatske, od 21 sat u Dublinu se igra finale Europske lige. Jedan Hrvat će osvojiti trofej, ili Mario Pašalić s Atalantom, ili Josip Stanišić s Bayer Leverkusenom. Utakmicu prenosi Arena sport 1.

16. lipanj 2024 11:15