StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP

Preokret u Župi dubrovačkoj, ždrijebom će se odraditi domaćin finala jer su slavili klubovi iz istog ranga

Piše Tonči Vlašić
22. svibnja 2024. - 18:58

GOŠK Dubrovnik 1919. i Neretvanac će igrati u finalu Županijskog kupa, a gdje će se igrati, odlučit će ždrijeb u petak, 24. svibnja u Gospinom polju s početkom u 10 sati budući su finalisti isti rang, četvrti, južna skupina Treće hrvatske lige. Oba četvrtoligaša su slavila kod petoligaša, sastava iz Prve županijske lige, te su oba do uspjeha došla s dva pogotka u mreži domaćina. 

Dubrovački sastav je u Blatu svladao BŠK Zmaj s 2:0 (Vlaho Skaramuca i Seth Amoateng), a Neretvanac u Čibači s 2:1 Župu dubrovačku, koja je vodila nakon prvog poluvremena s 1:0 (Božo Gustin u 37. minuti). Neretvanac je izjednačio u 55. minuti autogolom Stanka Cvitkovića, a za konačnih 1:2 pogodio je u 84. minuti Jordan Boateng.

Župa dubrovačka je od 64. minute igrala s desetoricom jer je kapetan Toni Soldić dobio drugi žuti karton (pritom je zbog prigovora isključen i pomoćni trener Župe dubrovačke Matija Štrkalj). 

Neretvanac je zadnji put osvojio Županijski kup 2021. godine kad je u finalu dobio upravo Župu dubrovačku, igralo se na Lapadu - 6:2. Inače je ukupno pet puta bio pobjednik. GOŠK Dubrovnik 1919. je od fuzije dva kluba samo jednom osvojio pokal, 2020. godine kad je u finalu na penale dobio Neretvu. Inače, prošle godine je dubrovački sastav igrao finale u kojem je na Lapadu poražen od Jadran Luka Ploče s 1:3. 

Neretvanac je na putu do finala dobio Jadran Luka Ploče u Opuzenu s 3:0, zatim u Stonu s 8:2 Ponikve, te sad Župu dubrovačku, bio je slobodan u 1. kolu, a GOŠK Dubrovnik 1919. je na startu dobio Croatiju u Gabrilima s 3:0, potom na penale bio bolji u Čilipima od Konavljanina (5:3 nakon što nije bilo pogodaka), u četvrtfinalu svladao Neretvu u četvrtfinalu na Lapadu (2:2, penali 3:2), te sad BŠK Zmaj. 

Finale se igra u srijedu, 29. svibnja. 

USKORO SLIKOVNICA IZ ČIBAČE

15. lipanj 2024 22:56