StoryEditorOCM
NogometEUROPA |

POČELO RUMUNJSKO PRVENSTVO Adnan Aganović, strijelac pogotka koji je Sepsi odveo u Europu, ostvario uspjeh na startu nove sezone

Piše Tonči Vlašić
17. srpnja 2021. - 00:25

Njegov pogodak je odveo Sepsi Sf. Gheorghe u Europu, pogodio je u 'finalu kvalifikacija' rumunjskog prvenstva protiv Viitorul Constante, razveselio navijače 'crveno bijelih', te osigurao mjesto klubu u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Idući tjedan je gost Trnave, a sedam dana poslije slovački sastav stiže u Rumunjsku. Prvi put u svojoj povijesti, a klub je osnovan prije 10 godina, 2011., Sepsi igra u Europi.

Adnan Aganović, 33-godišnji Dubrovčanin, koji je potpidsao taj zlatan pogodak, povijesni, i u (n)ovoj sezoni je u dresu Sepsija Sf. Gheorghea, koji je sezonu 2021./22. u Prvoj rumunjskoj ligi počeo pobjedom. Dobio je Academicu Clinceni s 2:0 na svom starom stadionu, Municipal (vrlo brzo će preseliti na novi, kapaciteta 8.450 gledatelja, stadion koji zadovoljava najviši rang UEFA natjecanja, a čija je cijena izgradnje bila 15 milijuna eura).

Dubrovčanin je sudjelovao u prvoj zanimljivoj situaciji na utakmici. U 8. minuti je prekršajem zaustavljen u kaznenom prostoru gostiju, povučen je, potvrdila je to i televizijska snimka, ali sudac nije pokazao na bijelu točku, već mu je pokazao žuti karton. Sepsi je u nastavku utakmice postigao oba pogotka.

Ukupno je 16 klubova u prvom razredu rumunjskog klupskog nogometa. CFR Cluj brani naslov, Aganović i ekipa su u sezoni 2020./21. bili četvrti, te potom pobjednici kvalifikacija za nastup u Konferencijskoj ligi, novom europskom klupskom natjecanju. Dubrovčanin, vezni igrač, prošle sezone je odigrao 34 od 41 utakmice, bio jedan od najboljih igrača Sepsija, te četiri puta strijelac. Na prvom mjestu je, naravno, pogodak koji je donio klubu izlazak u Europu. Taj se ne zaboravlja.

24. travanj 2024 13:19