StoryEditorOCM
NogometTREĆI RANG

Opet pjesma ‘Plavih‘ pod vodstvom legendarnog Miša, opet se čuje: ‘Plavi barjak sada dižen, zlatnim slovin lipo piše, ti si biser šta ne gubi sjaj...‘

Piše Tonči Vlašić
24. rujna 2022. - 22:37
Prije gotovo 20-ak godina u loži Poljuda, Blaž Baka Slišković i Mišo Krstičević, dvije legende splitskih ‘Bilih‘. Obojica nakon igračke karijere - treneri

Vratio se Nikola Marić u sastav, nije ga bilo protiv Jadrana iz Poreča kolo prije zbog kartona, i kad se vratio, nastavio po starom. Peta njegova utakmica u sezoni, treća u kojoj se upisao u strijelce, ukupno četiri pogotka!

Najvažnije, taj njegov posljednji, četvrti pogodak, drugi u gostima, donio je drugi put sva tri boda. Pogodio je u Sesvetama za 1:0, pogodio je sad kod Grobničana, i to 20-ak minuta prije posljednjeg sučevog zvižduka nakon što je drugi Marić, Mirko, ubacio loptu iz auta, a netko iz obrane domaćina skrenuo je do prvog topnika lidera!

Jadran Luka Ploče ne zna za poraz, šesta utakmica, a peta pobjeda. U gostima dvije pobjede te bod kod Trnja. Ploče su pak praznih ruku napustili, redom, Belišće, Mladost Ždralovi i Jadran Poreč.

Imao je i domaćin prilike, ali se opet istaknuo ne samo Nikola Marić, već i vratar Leo Margan, koji je stigao na posudbu iz riječkog Orijenta.

Uglavnom, svi hvale pločanske ‘Plave‘, rad trenera Miša Krstičevića, legendarnog nogometaša splitskog Hajduka, te poslije trenera. Jadran Luka Ploče prvi put u ligi koja se igra na području čitave Lijepe naše, te u njoj prvi, i to s tri boda više od drugog Bjelovara, te pet bodova više od tri sastava koji su na diobi trećeg mjesta (Zrinski, Mladost Ždralovi i Sesvete). Jedini bez poraza u ligi, sa 16 od 18 mogućih bodova na svom kontu!

U 7. kolu, 1. listopada, Jadran Luka Ploče dočekuje Zagorec iz Krapine, koji ima 8 bodova, po dvije pobjede, remija i poraza.

image

Nikola Marić, kao i njegov Jadran Luka Ploče - iznad svih

Jakov Prkić/Cropix
26. travanj 2024 05:28