StoryEditorOCM
NogometMINI ‘VATRENI‘ |

NOVA POBJEDA HRVATSKE U19 REPREZENTACIJE Dubrovčanin Ante Oreč upisao treći nastup u ‘kockastom‘ dresu

Piše Tonči Vlašić
6. rujna 2020. - 10:27
Ante Oreč, Dubrovčanin, nogometaš zagrebačke Lokomotive i reprezentativac Hrvatske do 19 godina foto: Tonči Vlašić
Ušavši u igru u 76. minuti Dubrovčanin Ante Oreč upisao je svoj treći nastup za U19 reprezentaciju Hrvatske, koja je u Nedelišću, u 2. kolu turnira sa 4:3  svladala Saudijsku Arabiju, te uoči zadnjeg kola, u kojem igra protiv Indonezije (utorak, 8. rujna), ima stopostotan učinak. Podsjetnik, na startu su mali 'Vatreni' s 3:2 bili bolji od Bugarske, a tad je cijelu utakmicu na vratima Hrvatske bio Dubrovčanin Karlo Sentić (njegov treći nastup), a Oreč je tad igrao čitavo drugo poluvrijeme.

U Nedelišću je Hrvatska u utakmici 2. kola povela s 1:0 iz kaznenog udarca u 18. minuti, i to nakon što Saudijci tri minute prije nisu iskoristili kazneni udarac. Prvo pluvrijeme je završilo 1:1, a u nastavku prvo vode gosti, zatim Hrvatska s dva pogotka dolazi do prednosti 3:2. Saudijci su izjednačili, a Hrvatska pogodila u 85. minuti za pobjedu.

Podsjetnik, Sentić, koji je ponikao u Nogometnoj akademiji Libertas, danas je vratar splitskog Hajduka, a desni bek Oreč, koji je prve korake napravio u HNK Dubrovnik, potom igrao za GOŠK Dubrovnik 1919., član je zagrebačke Lokomotive. Obojica su priključena seniorskim momčadima, Sentić još prošle sezone, a Oreč ove, te sad čekaju svoju priliku i svoje prve prvoligaške minute. I dok to čekaju, dočekali su (novi) poziv izbornika Josipa Šimunića.  
20. travanj 2024 09:53