StoryEditorOCM
NogometMINI ‘VATRENI‘ |

KARLO SENTIĆ I ANTE OREČ Dok čekaju prvoligaške minute dvojica Dubrovčana dočekala novi poziv izbornika, te slavila protiv Bugarske

Piše Tonči Vlašić
3. rujna 2020. - 18:35
Karlo Sentić i Ante Oreč, dvojica Dubrovčana, članovi U19 reprezentacije Hrvatske (foto: hajduk.hr/Tonči Vlašić)
Karlo Sentić i Ante Oreč, dvojica Dubrovčana, nastupila su pod vodstvom izbornika Josipa Šimunića za U19 reprezentaciju Hrvatske, koja je s 3:2 bila bolja od vršnjaka Bugarske na startu međunarodnog prijateljskog turnira u Međimurju. Hrvatska nakon utakmice s Bugarima, koja je odigrana u Svetom Martinu na Muri, igra u Nedelišću protiv Saudijske Arabije, i to u subotu, 5. rujna, a na kraju, u utorak, 8. rujna, čeka je ogled protiv Indonezije u Čakovcu.

Sentić, koji je ponikao u Nogometnoj akademiji Libertas, danas je vratar splitskog Hajduka, a desni bek Oreč, koji je prve korake napravio u HNK Dubrovnik, potom igrao za GOŠK Dubrovnik 1919., član je zagrebačke Lokomotive. Obojica su priključena seniorskim momčadima, Sentić još prošle sezone, a Oreč ove, te sad čekaju svoju priliku i svoje prve prvoligaške minute. I dok to čekaju, dočekali su novi poziv izbornika Šimunića.  

Sentić je protiv Bugarske upisao treći nastup za reprezentaciju, branio je cijelu utakmicu, a Oreč, koji je igrao cijelo drugo poluvrijeme, drugi put je obukao 'kockasti' dres. Sentić je debi za reprezentaciju imao protiv Slovenije u Krapini krajem prošle godine, te zatim igrao početkom 2020. godine u prvoj od dvije utakmice protiv Austrije u Poreču kad je, odigravši cijelu drugu utakmicu protiv Austrije, Oreč upisao svoj prvi nastup za reprezentaciju.
18. travanj 2024 20:41