StoryEditorOCM
NogometMINI ‘VATRENI‘ |

HRVATSKA NADIGRALA INDONEZIJU Dubrovčanin Ante Oreč u prvih jedanaest, njegov četvrti nastup za reprezentaciju

Piše Tonči Vlašić
9. rujna 2020. - 09:17
Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina sa 7:1 pobijedila je u Čakovcu vršnjake Indoneziju te sa sve tri pobjede i pogodak razlikom 14:6 zaključila nastup na međunarodnom prijateljskom turniruu Međimurju. Na startu je s 3:2 u Svetom Martinu na Muri dobila Bugarsku, a potom u Nedelišću sa 4:3 Saudijsku Arabiju.

Na popisu hrvatskog izbornika Josipa Šimunića za ovu priliku bila su i dvojica Dubrovčana, vratar Karlo Sentić te desni bek Ante Oreč. Šimunić je svakom od trojice pozvanih vratara pružio priliku. Sentić je branio cijelu utakmicu protiv Bugarske. Oreč je igrao u sve tri utakmice. I dok je protiv Bugarske i Saudijske Arabije ulazio u igru u nastavku, protiv Indonezije je počeo susret. Igrao je do 64. minute. Kad je izašao Hrvatska je vodila sa 4:0.

Sentiću je utakmica protiv Bugarske bila treća utakmica za U19 reprezentaciju, a Oreč je protiv Indonezije upisao četvrti nastup, te drugi put se našao u početnoj postavi.

image
Karlo Sentić (Hrvatski nogometni savez)


Podsjetnik, Sentić, koji je ponikao u Nogometnoj akademiji Libertas, danas je vratar splitskog Hajduka, a desni bek Oreč, koji je prve korake napravio u HNK Dubrovnik, potom igrao za GOŠK Dubrovnik 1919., član je zagrebačke Lokomotive. Obojica su priključena seniorskim momčadima, Sentić još prošle sezone, a Oreč ove, te sad čekaju svoju priliku i svoje prve prvoligaške minute. I dok to čekaju, dočekali su (novi) poziv izbornika Josipa Šimunića, te upisali nove nastupe u dresu reprezentacije.
19. travanj 2024 21:03