StoryEditorOCM
NogometHALO RUMUNJSKA!

Nisam siguran, ali mislim kako jest - Aganović će nakon uvjerljive pobjede, a sjetio se večeri kad su Dubrovčani asistirali za pobjedu Istre protiv Hajduka usred Splita

Piše Tonči Vlašić
17. rujna 2022. - 22:57
Adnan Aganović u dresu Sepsi OSK, Mislav Anđelković iz vremena kad je igrao za Hajduk, te Aganović na Poljudu 9. ožujka 2013. godine u dresu Istre 1961.

Nije se na Poljudu danas ponovilo 23. kolo HNL-a, sezona 2012./13. kad su Dubrovčani tog 9. ožujka 2013. godine asistirali u dresu Istre 1961. suigračima za pogotke. Mislav Anđelković je našao Hrvoja Milića na drugoj stativi za 1:0, a Adnan Aganović naciljao iz kuta Fausta Budicina u petercu za konačnih 2:1.

Danas u Poljudu isti suparnici, a rezultat 2:2. Marko Livaja je u 87. minuti spasio Hajduka od poraza, ali izgubljena su nova dva boda, te je teško tko zadovoljan na Poljudu.

- Istra je imala tad top ekipu – prisjetio se Adnan Aganović, koji je iz Istre 1961. te 2013. godine otišao u Rumunjsku. I danas je tamo, u međuvremenu je bio i na Cipru, i u Turskoj, te Grčkoj. Igra sad za Sepsi OSK, koji je ove 2022. godine osvojio dva trofeja u Rumunjskoj, na kraju prošle sezone domaći kup, a na početku nove Superkup.

Anđelković se iz Istre 1961. u ljeto 2013. godine preselio na Poljud, u Hajduka. U iduće dvije sezone je odigrao 52 utakmice za ‘Bile‘ od čega 9 europskih.

Aganović se na spomen utakmice odigrane na Poljudu prije devet i pol godina odmah sjetio kako je bio asistent za konačnih 2:1. Danas je također asistirao, i to u 7:0 pobjedi u 11. kolu kod kuće protiv Botosanija.

- Je li ovo najuvjerljivija prvenstvena pobjeda u mojoj karijeri? Nisam siguran, ali mislim kako jest – istaknuo je Dubrovčanin, koji će 3. listopada proslaviti 35. rođendan, a bez kojeg se i dalje ne može. Aganović je bio jedan od najzaslužnijih za povijesni izlazak u Europu prije dvije godine, potom među junacima osvajanja oba trofeja, koji su ujedno prvi trofeji u klupskoj povijesti...

Sepsi OSK je sezonu otvorio s dvije pobjede i četiri neodlučena rezultata, potom doživio tri minimalna poraza, ali u zadnje dvije utakmice dvije pobjede i 9:1 pogodak razlika, te skok na prvenstvenoj tablici. Sad je peti u konkurenciji 16 klubova sa 16 bodova, a pred njim, u listopadu, četiri super važne utakmice. Redom, gost Hermannstadta, koji je drugi s 22 boda i utakmicom manje. Potom stiže lider, Farul Constanta, koji ima 24 boda. Nakon toga idu Aganović i ekipa kod aktualnog prvaka, CFR Cluja, koji je šesti s 15 bodova i tri utakmice manje, a nakon toga dočekat će FCSB (ex. Steaua), koja ima 8 bodova i tri utakmice manje.

Aganović je nakon 11. kola na diobi drugog mjesta po broju asistencija ove sezone u prvenstvu Rumunjske.

image

Goran Jozinović (Hajduk) i Adnan Aganović (Istra 1961) 9. ožujka 2013. godine. Aganović i ekipa su slavili s 2:1 usred Splita

 

Paun Paunovic/Cropix/Cropix
26. travanj 2024 18:11