StoryEditorOCM
NogometLIJEPA VIJEST |

LOKOMOTIVA ‘VEZALA‘ DUBROVČANINA Ante Oreč, koji je u veljači imao debi u dresu U19 reprezentacije Hrvatske, potpisao prvi profesionalni ugovor!

Piše Tonči Vlašić
28. lipnja 2020. - 20:29
Ne želim propustiti priliku – rekao je Ante Oreč, Dubrovčanin, nogometaš zagrebačke Lokomotive, koji je ove godine imao debi za reprezentaciju Hrvatske do 19 godina. Odigrao je svih 90 minuta protiv Austrije. Završilo je 1:1. Nije bio jedini iz Dubrovnika u reprezentaciji za tu akciju u kojoj je Hrvatska odigrala dvije utakmice s istim suparnikom. Karlo Sentić, koji je vratar splitskog Hajduka, branio je u prvoj od dvije utakmice protiv Austrije. Oreč je pak igrao drugu.

Oreč je ponikao u GOŠK Dubrovniku 1919., a u Zagreb je preselio u ljeto 2018. godine te je zaigrao prvo za juniore Lokomotive, ulazno godište, i to u Zagrebačkoj ligi. Početkom 2019. priključen je prvoj juniorskoj momčadi u kojoj su većina igrači izlaznog godišta, a koja je igrala Prvu hrvatsku juniorsku ligu. Debi za nju imao je protiv juniora Dinama u Maksimiru (3:3). Dinamo je na kraju bio prvak, a Lokomotiva druga. Ove sezone Dubrovčanin je bio standardni član najbolje juniorske momčadi Lokomotive, koja je u trenutku prekida bila treća u Prvoj hrvatskoj juniorskoj ligi. Samo su Hajduk i Dinamo bili skupili više bodova.

Dubrovčaninu je sad završio juniorski staž. U posljednje vrijeme trenira sa seniorima, prvom momčadi Lokomotive, koja se u Prvoj HNL bori za drugo mjesto, a u Kupu Hrvatske je izborila finale u kojem će igrati protiv Rijeke

image
Ante Oreč, Dubrovčanin, nogometaš zagrebačke Lokomotive i reprezentativac Hrvatske do 19 godina foto: Tonči Vlašić


- Iskreno, draže bi mi bilo igrati iduće sezone za nekog drugoligaša, stjecati tu potrebno iskustvo, toga mi nedostaje, nego biti s prvom momčadi, trenirati, a ne igrati. Iako je čast što me je trener priključio treninzima prve momčadi. Pomaže mi puno Srđan Lakić. On vodi brigu o meni. Tu je i klub. Vjerujem kako će oni naći najbolje rješenje za mene. Ponavljam, najvažnije mi je igrati – rekao je u razgovoru za Dubrovački vjesnik prošli mjesec.

Lokomotiva računa na Oreča, koji je rođen 29. kolovoza 2001. godine. Potvrđuje to vijest kako je Dubrovčanin potpisao svoj prvi profesionalni ugovor. Ovo ljeto ga čeka borba za mjesto u prvoj momčadi Lokomotive i nastup u Prvoj HNL. Priliku će imati. Već je rekao kako je ne želi propustiti.
19. travanj 2024 03:17