StoryEditorOCM
NogometRUMUNJSKA

Dubrovčanina je bilo svugdje: Adnan Aganović tresao mrežu, okvir gola, asistirao, kad je izlazio iz igre nema tko mu nije zapljeskao!

Piše Tonči Vlašić
4. travnja 2022. - 22:29

Prvo je zatresao okvir gola, zatim je njegov udarac, kad je svladao vratara, zaustavljen na gol crti. U posljednjoj minuti prvog poluvremena asistirao je za vodstvo 3:0. U nastavku je opet zatresao okvir gola, potom je pogodio za 4:0. U 68. minuti je izašao iz igre. Nagrađen pljeskom suigrača, trenera, te navijača. Adnana Aganovića, 34-godišnjeg Dubrovčanina u dresu Sepsija, bilo je svugdje u 6:0 pobjedi protiv Academice Clinceni kod kuće u 3. kolu skupine za ostanak Prve rumunjske lige.

Sustav natjecanja je takav, iako ne igraju u skupini za prvaka Rumunjske, Aganović i ekipa imaju priliku uloviti novi izlazak u Europu. Trenutno su treći, a prva dva mjesta vode u razigravanje za nastup u Europskoj konferencijskoj ligi.

Ne zaboravlja se kako je baš Aganović pogotkom prošle sezone u finalu donio Sepsiju izlazak u Europu.

Uglavnom, prenijeli su se bodovi iz prvog dijela sezone, a u prva tri kola skupine za ostanak Sepsi je osvojio 7 od 9 bodova. Ima 27 bodova, dva manje od Rapida iz Bukurešta i Botosanija...

Aganović je od ljeta 2020. u Sepsiju. Prošle sezone odigrao je 34 utakmice i postigao 4 pogotka, protiv Academice Clinceni upisao je 28. nastup ove sezone i postigao treći pogodak.

22. travanj 2024 16:23