StoryEditorOCM
NogometSLAVI ADNAN AGANOVIĆ

Dubrovčanin osvojio Kup Rumunjske, i dalje je u finalu Mister 100 posto! Je li ikad itko osvojio trofej na način na koji je to uspio Sepsi?

Piše Tonči Vlašić
19. svibnja 2022. - 21:40

Sepsi OSK – Voluntari u finalu Kupa Rumunjske u Bukureštu 2:1. Slavi Adnan Aganović. Iskusni, 34-godišnji Dubrovčanin je osvojio treći trofej u karijeri. Bio je s FCSB-om (ex. Steaua) osvajač rumunjskog Liga kupa, zatim s ciparskim AEL Limassolom pobjednik nacionalnog kupa, a sad je to isto uspio i u Rumunjskoj sa Sepsijem OSK.

Sepsi se u natjecanje uključio u šesnaestini finala, kao i svi prvoligaši. Odigrao ukupno šest utakmica, i što je najzanimljivije svih šest dobio sa samo jedan razlike! U finalu je pogađao u 22. i 38. minuti. Voluntari je pogodak postigao u posljednjoj minuti sudačke nadoknade.

Aganović je karijeru počeo u Dubrovniku, igrao za HNK Dubrovnik GOŠK 1919., nakon čega je otišao u Trogir, u istoimeni klub. Nosio je potom dres Međimurja i Varteksa, zatim Kopera te Istre 1961. iz koje je stigao u Rumunjsku gdje je prvo igrao za Brasov, a nakon toga za Viitorul.

U zimu 2015. odlazi na Cipar gdje je igrao za AEL Limassol. S Cipra je u ljeto 2016. prešao u Steauu. Potom Grčka i AEL Larissa, pa Turska i Altay, pa opet Cipar i AEL Limassol nakon čega se 2020. vratio u Rumunjsku, te potpisao za Sepsi OSK...

Prošle godine je pogodio u finalu kvalifikacija za izlazak 'crveno bijelih' u Europu, sad je opet jedan od najzaslužnijih za novi europski izlazak. Međutim, sad je to u drugom planu jer je klub iz grada Sfântu Gheorghe, koji je osnovan 2011. godine, osvojio svoj prvi trofej!

Aganović je treći put igrao u finalu. Dobio je sva tri!

18. travanj 2024 17:52