StoryEditorOCM
NogometRUMUNJSKA

Aganović asistent u novoj pobjedi, može li iskusni Dubrovčanin ove sezone osvojiti svoj drugi trofej u karijeri?

Piše Tonči Vlašić
28. siječnja 2022. - 21:21

Sepsi Sf. Gheorghe je kod kuće, Arenasport 2 je izravno prenosila ogled, dobila Universitateu Craiovu s 3:1. Dubrovčanin Adnan Aganović, koji je odigrao čitavu utakmicu 23. kola, bio je asistent Anassu Achahbaru u 54. minuti za vodstvo 2:1.

Ne ide Aganoviću i ekipi ove sezone kao prošle, sedam kola je do kraja ligaškog dijela nakon čega će šest najboljih igrati za prvaka, a ostali za ostanak. Šesti im bježi šest bodova. Pobjeda protiv Universitatee Craiove je tek šesta pobjeda, istina, imaju tek toliko poraza. Samo tri ekipe su upisale manje poraza, ali Aganovič i ekipa su tek deveti jer su čak jedanaest puta odigrali neodlučeno.

Sjećamo se kako je Aganović prošle sezone odveo Sepsi Sf. Gheorghe u Europu, pogodio je u 'finalu kvalifikacija' rumunjskog prvenstva protiv Viitorul Constante, razveselio navijače 'crveno bijelih', te osigurao mjesto klubu u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Prvi put je u svojoj povijesti, a klub je osnovan prije 10 godina, 2011., Sepsi igrao u Europi.

Ovu sezonu klub će pamtit jer je sa starog stadiona Muncipal preselio na prekrasan stadion, kapaciteta 8.450 gledatelja, stadion koji zadovoljava najviši rang UEFA natjecanja, a čija je cijena izgradnje bila 15 milijuna eura.

Aganović je nastupio u 18 prvenstvenih utakmica ove sezone, te jednom bio strijelac. Plus tri utakmice u kupu, plus dvije u Europi. Kad već ne ide u prvenstvu, u kupu je Sepsi u polufinalu, a tamo ih čeka, zanimljivo, kod kuće Universitatea Craiova, branitelj naslova. U drugom polufinalu nema ni prvaka CFR Cluja, nema ni velike FCSB (ex. Steaue), nema ni Dinama iz Bukurešta, nema ni Rapida iz Bukurešta..., već su u njemu Arges i Voluntari, trenutno osmoplasirani odnosno trećeplasirani sastav prvenstva. Universitatea Craiova je peta.  

Dubrovčanin je jedini trofej u karijeri osvojio sa Steauom, tj. FCSB-om, rumunjski Superkup 2016. godine, sa Steauom igrao i kvalifikacije za Ligi prvaka u sezoni 2016./17., koje pamti po nastupu na Etihadu protiv Manchester Cityja. Potom je igrao s rumunjskim velikanom u skupini Europa lige. Može li ove godine osvojiti novi trofej?

27. travanj 2024 00:06