StoryEditorOCM
NogometRUMUNJSKA

Adnan Aganović: ‘Osjeti se kao smo igrali Europu, kako smo imali po dvije utakmice tjedno, plus putovanja‘

Piše Tonči Vlašić
30. kolovoza 2022. - 21:57

Bez poraza u prvih šest kola, a sad u tri dana dva poraza. Prvo od Rapida iz Bukurešta kod kuće, a zatim ovog utorka kod Universitatee Craiove 1948., i oba puta s pogotkom razlike. Adnan Aganović je sa svojim Sepsi OSK-om poveo protiv Rapida u derbiju 7. kola, tim rezultatom preuzeo od suparnika vrh tablice, međutim, do kraja utakmice primio dva pogotka te ostao prvi put ove sezone u prvenstvu praznih ruku. Sad je pao u završnici prvog poluvremena, primio jedan pogodak, i opet ništa od bod(ov)a uz napomenu kako je zadnjih dvadesetak minuta utakmice imao igrača više...

I tako, umjesto gore, otišao je dole. Deveti je u konkurenciji šesnaest klubova s tim što tri sastava, koja su mu iza leđa, nisu odradila svih osam utakmica, te mogu, ako bi bili uspješni, preskočiti Sepsi OSK, koji ima 10 bodova (dvije pobjede, četiri remija i dva poraza). Vodi Rapid Bukurešt s 15 bodova i utakmicom manje…

- Bila je borba u obje utakmice. Malo smo umorni. Osjeti se kao smo igrali Europu, kako smo imali po dvije utakmice tjedno, plus putovanja. Sad kad smo ispali, vjerujem kako će sve biti bolje u idućim utakmicama – kratko će nakon poraza u 8. kolu iskusni Dubrovčanin.

Podsjetnik, Sepsi OSK je prošle sezone osvojio rumunjski Kup, svoj prvi trofej u povijesti, a na početku ove sezone dobio je prvaka, CFR Cluj, te osvojio rumunjski Super kup (Aganović je sad na četiri trofeja u karijeri). CFR Cluj je jedanaesti s tri pobjede i tri poraza i dvije utakmice zaostatka. FCSB (ex. Steaua) je na 13. mjestu s jednom pobjedom i jedim porazom, te četiri remija (dvije utakmice zaostatka).

Novi ispit Sepsi OSK ima u petak, 2. rujna. Dočekuje u 9. kolu Mioveni, koji je predzadnji bez pobjede (tri remija i pet poraza).

26. travanj 2024 05:01