StoryEditorOCM
KošarkaFINALE PRVE HL |

CEDEVITA JUNIOR DOBILA MAJSTORICU PROTIV DINAMA Petar Dubelj je uspio, hoće li se na kraju i drugi Dubrovčanin radovati ulasku u najveći rang?

Piše Tonči Vlašić
9. svibnja 2021. - 07:57
Dubrovčanin Petar Dubelj (gornji red, drugi s lijeva) slavi s Cedevita Junior plasman u najveći rang, HT Premijer liguKk Cedevita Junior

Dilema je bila, Cedevita Junior ili Dinamo Zagreb, iz dubrovačkog kuta, Petar Dubelj ili Mateo Vidović. Na kraju se radovao Dubelj, koji je s Cedevitom Junior izborio plasman u HT Premijer ligu, najveći rang, dok će Vidović imati priliku za popravni. Čekaju ga dodatne kvalifikacije protiv Dubrave, pretposljednjeg sastava najvećeg ranga.

Bilo je više nego zanimljivo u sve tri utakmice finala za prvaka drugog razreda, Prve hrvatske lige. U prvoj kod Cedevite Junior vodili su Vidović i ekipa u zadnjoj četvrtini, a slavili su Dubelj i ekipa s 85:75. U drugoj utakmici 88:80 za Dinamo nakon što je tri minute prije kraja Cedevita Junior ima prednost 80:77, a u majstorici 82:78 za Cedevitu Junior nakon što je Dinamo tri minute prije kraja imao 75:74, a u trećoj četvrtini vodio i s 11 razlike (54:43).

- Sve se sada svelo na jednu utakmicu. Imali smo želju sve riješiti u dvije utakmice, nismo u tome uspjeli. Dinamo je dobra momčad, te unatoč pojačanjima, koja je doveo, kvalitetniji smo od njih. Optimizam gradimo na našoj sjajnoj sezoni – istaknuo je Dubelj u najavi majstorice.

image
Lopta u ruci, srce na terenu - Petar Dubelj je s Cedevitom Junior izborio plasman u najveći rang
Kk Cedevita Junior
image
Petar Dubelj (Cedevita Junior) se sjurio do koša Dinama, te pogodio, Mateo Vidović (drugi 'plavi' s lijeva) i ekipa to u ovoj akciji nisu uspjeli spriječiti
Kk Cedevita Junior

Marko Trninić, trener 'narančastih', nakon silnih rotacija kroz 10 i pol četvrtina ove finalne serije konačno je u majstorici pronašao petorku - Karlo Vragović, Sven Smajlagić, Petar Dubelj, Stipe Krstanović i David Ušić - na kojoj je onda ustrajao do kraja, i koja je donijela uspjeh – stoji u izvješćima s utakmice.

I Vidović je s druge strane bio u glavnoj ulozi u redovima Dinama. On će novu priliku imati već u utorak kad počinju dodatne kvalifikacije. Možda na kraju i on izbori plasman u najveći rang, a što je već uspio Dubelj.

image
Slavi Cedevita Junior prvo mjesto u drugom razredu, te plasman u najveći rang, HT Premijer ligu - Dubrovčanin Petar Dubelj, donji red, treći s lijeva
Kk Cedevita Junior
02. svibanj 2024 12:53