StoryEditorOCM
KošarkaFINAL 8 KUPA KREŠIMIR ĆOSIĆ

Prevladala je njihova kvaliteta i iskustvo. Ulazak u polufinale Kupa je za naš klub veliki uspjeh – rekao je 24-godišnji Dubrovčanin Mateo Vidović

Piše Tonči Vlašić
16. veljače 2024. - 21:22

Čestitke Ciboni na pobjedi i mojim momcima na borbi. Do sredine treće četvrtine smo pružili dobar otpor, fizički i taktički, a na kraju je prevladala njihova kvaliteta i iskustvo. Ulazak u polufinale Kupa je za naš klub veliki uspjeh i mislim da će svi biti zadovoljni – rekao je kapetan zagrebačke Dubrave, 24-godišnji Dubrovčanin Mateo Vidović.

Cibona je bila bolja s 80:67 u polufinalu završnog turnira Kupa Krešimir Ćosić, koji se igra na splitskim Gripama. Vidović je za 22 minute imao šest asistencija, skok i blokadu, ali je ostao bez ubačaja. Promašio je sva četiri šuta iz igre.

image

Mateo Vidović (Dubrava) i Krešimir Radovčić (Cibona)

Tom Dubravec/Cropix

Dubrava je na startu završnog turnira svladala Vrijednosnice Osijek, dok je Cibona bila bolja od Kvarnera. U drugom polufinalu Zadar je s 83:72 svladao Cedevita Junior, koja je polufinale izborila pobjedom protiv Dinama. Zadar je za mjesto među četiri svladao domaćina, Split.

Cibona brani naslov i lovi deseti trofej, Zadar ih ima osam, i želi se izjednačiti s ‘Vukovima‘, koji su do sad najuspješniji klub natjecanja. Finale se igra u subotu, 17. veljače, od 20 sati.

09. svibanj 2024 03:42