StoryEditorOCM
KošarkaFINAL 8 KUPA KREŠIMIR ĆOSIĆ

Dubrovčanin na splitskim Gripama izborio polufinale, te sad čeka ždrijeb za petak

Piše Tonči Vlašić
13. veljače 2024. - 23:22

Mateo Vidović je u polufinalu. Dobio je sa zagrebačkom Dubravom drugoligaša, Vrijednosnice Osijek s 87:80. Tom utakmicom otvoren je na splitskim Gripama Final Eight Kupa Krešimira Ćosića.

Dubrovčanin je kapetan Dubrave, člana najvećeg ranga, a pobjedi protiv osječkog sastava 24-godišnji Vidović je doprinio s 9 koševa, 4 skoka, asistencijom i dvije ukradene lopte. Proveo je u igri 26 minuta, pogodio 2 od 4 šuta za dva, jedan od četiri za tricu, te oba slobodna bacanja.

image

Fabian Šiško (Vrijednosnice Osijek) i Mateo Vidović (Dubrava)

Tom Dubravec/Cropix
image

Makai Jamar Ashton (Vrijednosnice Osijek) i Mateo Vidović (Dubrava)

Tom Dubravec/Cropix

Potom je polufinale izborila Cedevite Junior, koja je u drugom četvrtfinalu sa 102:95 svladala Dinamo. U pobjedničkim redovima nastupio je 19-godišnji Ivan Bogdanović iz Neuma, koji je prve ozbiljne košarkaške korake napravio u Gospinom polju, u dresu Dubrovnika. Bogdanović je za 6 minuta protiv Dinama, gradskog rivala, postigao 2 koša, pogodio je jedan šut za dva, imao tri skoka i asistenciju. 

U srijedu, 14. veljače, drugog dana završnog turnira Kupa na Gripama se igraju preostala dva četvrtfinala (Kvarner – Cibona, te Split – Zadar). Ždrijebom će se odrediti tko igra protiv koga polufinale u petak, 16. veljače, a finale je dan poslije, 17. veljače. Cibona brani naslov.

08. svibanj 2024 08:15