StoryEditorOCM
ZabavaNAŠA SUGRAĐANKA

Emotivna blagdanska čestitka Džemile Bukovice: ‘Misleći na druge mogli bi izvući ono najbolje u nama! Uživajmo u posuđenom kratkom životu, u dobrim ljudima, dobrim djelima, u ljubavi...‘

Piše Dv
24. prosinca 2021. - 13:29

Naša sugrađanka Džemila Bukovica povodom nadolazećih blagdana napisala je divnu čestitku koju prenosimo u cijelosti:

Vršnjačko, partnersko, nasilje nad djecom, političko, konzumersko i ina druga, uz tehnološko blagostanje, vode i duhovnom siromaštvu.

Uz bolesti, potrese, klimatske nepogode, neplodna i zagađujuća politička prepucavanja, Covid nam je dodao strah i nemir. Osim virusne zaraze mnoge je i mržnjom i agresijom zarazio. Podijelili su se ljudi.

Neke stvari nisu svima razumljive. A opet, svi smo eksperti. I ne znamo da ne znamo. I vaksere i antivaksere vodi strah od smrti ili težeg obolijevanja. Obezvrjeđivanje vrijednosti znanstvenih dostignuća, kao i ljudskih vrijednosti, vodi u tamu.

Štovani biskup Uzinić je rekao da bi se radije cijepio i umro nego necijepljen zarazio nekoga tko tako može umrijeti.

Misleći i na druge mogli bi izvući ono najbolje u nama i povezati se s onim čime se prepoznatljivo dotičemo. A ne udaljujemo. Duša ne može radosno živjeti u tami i hladnoći. Hladnoća društvo smrzava.

Uživajmo stoga u posuđenom kratkom životu! U dobrim ljudima, dobrim djelima, u ljubavi, u suncu, u svjetlu. To donosi duboku radost.

U blagdanskim danima pred nama, kao i u danima ispraćaja stare godine, vratimo u nama ljubav, mir, suosjećajnost i nadu za novu, bolju godinu od ove.

Blagoslovljeni smo u različitosti. Onima koji slave Božić, onima koji samo poštuju tradiciju tog blagdana, a i onima koji nisu ni jedno ni drugo, a pripadaju poštovanom ljudskom rodu, ja želim sretne božićne i novogodišnje blagdane, blagoslove s osobnim ushićenjima i uživanje bez trovanja srca i duha.

Imamo pravo živjeti u miru, sretni i zadovoljni. Krhka smo ljudska bića. - napisala je Bukovica.

04. svibanj 2024 01:40