StoryEditor
ZagoraBORBA PROTIV KORONE

Žitelji Cetinskoga kraja više ne moraju COVID testiranje u Split, dobili su punkt na parkiralištu ispred sinjske ispostave Županijskog doma zdravlja

Piše Toni Paštar
14. rujna 2020. - 14:14
Kontejner na parkiralištu sinjske ispostave Županijskog doma zdravlja ispred kojeg se uzimaju brisevi radi analize na virus SARS-CoV-2  Toni Paštar

U Sinju je počeo raditi punkt na kojemu se pacijentima uzimaju brisevi radi testiranja na virus SARS-CoV-2.
Brisevi će se uzimati svakog radnog dana od 7 do 9 sati, a po potrebi i duže. Jučer su uzeti brisevi od 20-ak osoba, sve redom po uputnicama liječnika obiteljske medicine. U​ Sinj dolazi medicinski djelatnik osposobljen za uzimanje briseva i uzorci se nose na analizu u Split, a testirane osobe rezultate dobivaju preko elektronske pošte ili telefona.

Punkt za uzimanje briseva ​Sinjanima i Cetinjanima​ radi analize na koronavirus postavljen je na parkiralištu sinjske ispostave Županijskog doma zdravlja. Radi se o uređenom i opremljenom kontejneru, a njegovo postavljanje financirao je Grad Sinj. Uz kontejner je s ulogom nadstrešice postavljen i šator sinjskoga Gradskog društva Crvenog križa.

Svi brisevi u ponedjeljak uzimani su ispred kontejnera, na otvorenom. To će biti praksa sve dok je lijepo vrijeme. U slučaju lošeg vremena medicinski djelatnici bit će u kontejneru, briseve će uzimati preko prozora, dok će pacijenti stajali ispod šatorske nadstrešice.

U posljednje vrijeme uz grad Split cetinski kraj je zajedno s Imotskim imao najveći broj novooboljelih od novog virusa. Unutar cetinskog kraja najviše novozaraženih bilo je upravo u alkarskom gradu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 02:02