StoryEditorOCM
Zagorapaprena čestitka

Sinjski HDZ kontra Mira Bulja: Poskupio je vodu 30 posto, uskratio djeci novac za vrtiće, stalno je u Zagrebu....

Piše dalmacija sd
31. listopada 2023. - 17:55
‘Dragi sugrađani, za koji dan stiže Vam prva blagdanska čestitka Mira Bulja za ‘Svi svete‘ u vidu harača na ime poskupljenja vode za listopad od 30 posto‘, piše sinjski HDZTom Dubravec/ Cropix

Povodom Svih svetih, a još više povodom poskupljenja vode, naknada za vrtiće, kao i o prometnim gužvama u Sinju, svojevrsnom čestitkom na račun graonačelnika Mira Bulja oglasio se Gradski odbor HDZ-a Sinj.

Pod naslovom "Čestitke Mira Bulja za Svi svete" oni su poslali ovo priopćenje:

Dragi sugrađani, za koji dan stiže Vam prva blagdanska čestitka Mira Bulja za "Svi svete" u vidu harača na ime poskupljenja vode za listopad od 30 posto. Takvu čestitku ubuduće očekujte svaki mjesec, pa kada otvorite špinu, sjetite se Mira Bulja, čiju promašenu poslovnu politiku, neznanje i nerad pokrivate iz svog džepa.

image

‘Dok Sinj propada i nazaduje, samo u prošlom tjednu Miro Bulj četiri od pet radnih dana proveo je u Zagrebu upravljajući Sinjom na daljinski upravljač‘

Damjan Tadić/Cropix

Druga čestitka je za rubriku "vjerovali ili ne". Tragično, no sredstva Vlade RH za besplatan vrtić i povećanje prava zaposlenicima vrtića za mjesec listopad u iznosu od 71.396,oo eura (538 tisuća kuna), gradonačelnik Bulj odlučio je prisvojiti i s njima krpati dubioze koje je stvorio nesavjesnim i nezakonitim radom. Da stvar bude gora, zaboravio je u odluku o neplaćanju vrtića uključiti djecu koja pohađaju vjerski vrtić Blagovijest, tako da ti roditelji moraju platiti vrtić i za listopad i za studeni, a njihova djeca diskriminirana su u odnosu na ostalu sinjsku djecu. Takvim je odlukama svakom sinjskom djetetu upisanom u vrtić uskratio u prosjeku 50, odnosno 100 eura ovisno o tome pohađaju li gradski ili vjerski vrtić, a koji iznos zbog njega roditelji moraju uplatiti dječjem vrtiću za listopad i/ili studeni.

‘Bulj ‘ukrao‘ sinjskoj djeci nove čizmice‘

Metaforički rečeno Miro Bulj "ukrao" je sinjskoj djeci nove čizmice, a djeci iz Blagovijesti i čizmice i patike.

Dok Sinj propada i nazaduje, samo u prošlom tjednu Miro Bulj četiri od pet radnih dana proveo je u Zagrebu upravljajući Sinjom na daljinski upravljač. To su izgubljeni dani za Sinj, pa onda ne čudi da nije bio u stanju Gradskom vijeću na vrijeme predložiti odluku koja bi i djecu upisanu u vjerski vrtić Blagovijest oslobodila od obveze plaćanja vrtića za listopad i studeni.

image

‘Svaki dan dok čekate u nepreglednim prometnim kolonama, imate dovoljno vremena razmisliti koliko bi se naš Grad trebao i mogao razvijati uz predan rad i potpunu posvećenost‘, piše sinjski HDZ

Nera Šimić/Cropix

Uza sve to, prometni kolaps u ovom trenutku život u našem gradu čini nepodnošljivim.

Poštovani sugrađani, svaki dan dok čekate u nepreglednim prometnim kolonama, imate dovoljno vremena razmisliti koliko bi se naš Grad trebao i mogao razvijati uz predan rad i potpunu posvećenost.

Dnevne instant teme s kojima Miro Bulj zabavlja javnost, poput prethodno o slobodnom gradu, danas lovištu za migrante, a sutra nekim novim temama isključivo u službi borbe za njegovu saborsku fotelju, Sinju nisu i neće donijeti ništa dobro", kaže se u priopćenju Gradskog odbora HDZ-a Sinj koje je potpisao predsjednik Igor Vidalina.

image

Igor Vidalina, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Sinj

Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:56