StoryEditorOCM
ZagoraGLAS S TERENA

Miro Bulj: ‘Šengen je pao, moramo zaštititi državnu granicu, ilegalni migranti kod Sinja prolaze dan i noć...‘

Piše Dalmacija SD
12. ožujka 2024. - 16:25

Saborski zastupnik i sinjski gradonačelnik Miro Bulj (Most) opetovao je u utorak kako preko hrvatske državne granice ilegalni migranti ulaze kako žele i naveo kako su ga ""prije neki dan" zvali mještani Čitluka kod Sinja da "velik broj migranata prolazi tim područjem dan i noć".

image

Miro Bulj u Saboru

Damjan Tadić/Cropix

- Otišao sam u noćnim satima, ljudi se ne osjećaju sigurno - rekao je saborski zastupnik Mosta u slobodnom govoru i zauzeo se da se u budućem periodu zaštiti državna granica, jer Šengen ne postoji, "pao je".

Podsjetimo, mostovci Grmoja i Bulj krajem listopada prošle godine su u Saboru održali konferenciju za novinare na kojoj je Bulj, između ostalog, najavio "organiziranje samozaštite građana od migranata".

- Zna se što je samozaštita, sigurnost svakog građanina grada Sinja, ja ću u tome trenutku organizirati samozaštitu jer drugačije očito ne ide. Meni je bitnije jedno dite, jedan čovik moj, nego svi ovi briselski ćate koji su nas doveli u nesigurnost - rekao je tada  Bulj na što su ga novinari upitali govori li on o oružju.

- Ja govorim o samozaštiti, a znat će se kako ćemo se štititi. Znali smo se štititi i 90-te - odgovorio je Bulj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:25